Sex kvinnor försvunna i amerikansk småstad

Publicerad 2015-06-26

På bara ett år har sex unga kvinnor försvunnit från den lilla staden Chillicothe i Ohio, USA. Två av dem har hittats mördade. Nu har FBI kopplats in och i staden sprids en rädsla för att en seriemördare kan ligga bakom försvinnandena.

Sedan den 24 maj förra året har sex unga kvinnor försvunnit från staden Chillicothe, en stad på cirka 21 000 invånare i delstaten Ohio i USA. Fyra av dem har hittats döda. Två är fortfarande försvunna. Gemensamt för många av kvinnorna var att de var drogmissbrukare och att de sålde sex för att finansiera sitt drogmissbruk. Vissa av kvinnorna kände varanda, rapporterar amerikanska medier.

Hittades död i vattendrag

Trebarnsmamman Tameka Lynch, 30, hittades död i ett vattendrag den 24 maj. Dödsorsaken bedömdes vara en överdos men hennes anhöriga tror att hon mördats.

– Hon var livrädd för vatten. Hon skulle aldrig få för sig att simma någonstans. Och hon var rädd för skogen, sa hennes mamma till ABC News.

Bara dagar före Tameka Lynch anmälts försvunnen fick polisen in en anmälan om en försvunnen kvinna. Charlotte Trego, 29, som fortfarande inte har hittats. Hon lämnade sitt hem till fots och har inte synts till sedan dess.

Den 28 december anmäldes det tredje försvinnandet. Fembarnsmamman Wanda Lemons, 38, hade pratat med sin familj om att hon skulle följa med en lastbilschaufför till Texas och hälsa på släktingar. Detta var i november och sedan dess har familjen inte sett till henne eller hört något från henne.

Shasta Himelrick, 20, blev den fjärde kvinnan att försvinna från det lilla samhället, strax efter att Wanda Lemons anmälts försvunnen. Himlelrick fångades på bild av en övervakningskamera på en bensinstation dagen efter julafton. Den 2 januari i år hittades Himelrick död i en flod. Dödsorsaken bedömdes vara självmord genom drunkning, men även här tror de anhöriga att något annat ligger bakom. Shasta Himelrick var gravid och enligt hennes anhöriga var hon glad över det och nöjd med livet.

Rykten om seriemördare

Vid det här laget började det spekuleras i Chillicothe om att en eventuell seriemördare låg bakom försvinnandena. Det späddes på när Tiffany Sayre, 26, hittades mördad den 20 juni. Kroppen hittades i ett avloppsrör.

Dessförinnan hade även Timberly Claytor, 38, hittats skjuten till döds. I det fallet greps en 36-årig man snabbt efteråt, men han har inte åtalats för mordet.

– Jag vill inte gå ut och säga att vi har en seriemördare, men det här är ett litet samhälle och det antal kvinnor som har försvunnit och de kroppar som vi har hittat är en hel del att hantera för vårt samhälle, säger Mike Preston från Ross Countys polisavdelning, till Washington Post.

Preston uppger att myndigheterna undersöker om det finns någon förklaring till varför flera av kvinnorna hittats i vattendrag i utkanten av staden.

– Folk börjar bli oroliga och vill ha svar på vad som händer, fortsätter Mike Preston.

Enligt Washington Post är FBI inkopplade för att hjälpa den lokala polisen. Alla försvinnanden utreds, även de som betecknas som självmord. FBI arbetar också med att ta fram en gärningsmannaprofil på en eventuell seriemördare, uppger tidningen.

Följ ämnen i artikeln