Tonårspojkar sveptes ned i brunn – en hittad död

Publicerad 2014-07-02

En stormflod svepte ner två amerikanska tonåringar i Iowas avloppssystem.

I drygt ett dygn har Logan Blake, 17, varit försvunnen.

Under tisdagskvällen hittades hans kropp i Cedar Lake, nära platsen där han spolades iväg.

En dramatisk händelse har fått ett katastrofalt slut.

Logan Blake var på väg till en frisbeeträning i Cedar Rapids när han under måndagskvällen drogs med i regnmassorna efter ett skyfall och sögs ned i stadens avloppssystem.

En av vännerna försökte rädda honom och försvann även han under marken. Men vännen hittades vid liv i en sjö några kilometer bort.

Den turen hade inte Logan Blake.

Omfattande räddningsinsats

Under tisdag eftermiddag, lokal tid, hittades Logan Blakes kropp i Cedar Lake, rapporterar ABC. Kroppen hittades drygt en meter under vattenytan, ett sextiotal meter från det avloppsrör han tros ha forsats ut från.

Brandmän, poliser och frivilliga genomsökte avloppssystemet och den närliggande sjön i drygt ett dygn innan kroppen till slut hittades.

"En fantastisk son"

Medan Logan Blake fortfarande var försvunnen var hans familj hoppfull om att sonen skulle återfinnas vid liv.

Jim Coyle, en pastor i området, beskriver Logan Blake som "en fantastisk son" med starka band till sin familj, många vänner och flickvän.

– Familjen är mycket tacksam för alla som ställt upp och lagt ned liv och hjärta på att försöka finna pojken, säger pastorn Jim Coyle i ett uttalande.

Ska hjälpa vännen

Pastorn ska nu hjälpa den ivägspolade vännen att bearbeta traumat. Efter händelsen vårdades kompisen på sjukhus för lindriga skador, men skrevs ut ganska snabbt.

– Det här är en ung man som i resten av sitt liv kommer minnas att han förgäves försökte hjälpa sin bästa vän, säger Jim Coyle.

Även Sverige och Tyskland har drabbats av hårt väder de senaste veckorna.