Lämnades skadad på vägen – traktorföraren smet

Publicerad 2020-04-17

Hanna Wiese valde själv att efterlysa traktorföraren i sociala medier.

Polisen söker nu tips för att komma i kontakt med föraren till den traktor som körde på och skadade Hanna Wiese i onsdags.

Hanna, som var på väg till sitt jobb som läkare, föll till marken efter kollisionen samtidigt som föraren valde att smita från platsen.

Strax efter olyckan valde Hanna Wiese och hennes sambo att publicera en efterlysning av den här traktorn, ett inlägg som fick stort spridning i sociala medier.

Vad vet du om den här traktorn?
– Det jag hann notera var att den här lilla traktorn inte var sådär knallgul eller orange, som många annars brukar vara. Där här traktorn, som hade en liten skopa var i stället svart eller mörk i färgen, säger Hanna Wiese och fortsätter.

– Vittnen som jag har pratat med efteråt sa att den var svart och grön, och det kan mycket väl stämma.

Har du fått något napp på er efterlysning?
– Jag har kommit i kontakt med några av de som blev vittnen till olyckan, men inget mer om traktorn.

Vad minns du själv av olyckan?
– Jag minns att den här traktorn körde väldigt fort, och ett vittne bekräftade att traktorn hade hög fart genom kurvan mot övergångsstället.

Olyckan inträffade i korsningen Östra Ågatan och Strandbogatan

Fick skjuts av en taxi

Samtidigt som traktorn fortsatte sin färd vidare på Strandbodgatan rusade flera personer fram till Hanna Wiese som blev liggandes kvar på gatan efter kollisionen.

– Jag kände direkt att det bara var armen som var skadad, och ingenting annat, så en taxi körde mig direkt till ortopedakuten på Samariterhemmet.

På röntgenbilderna konstaterades två frakturer i underarmen, och i stället för att hjälpa sina läkarkollegor med coronakrisen blir det fokus på att få armen att läka som de ska.

– Tanken var att jag skulle börja jobba på en nyöppnad covid-19-avdelning, men det går inte nu när jag har det här gipset, säger Hanna Wiese.

På röntgenbilderna konstaterades två frakturer i underarmen.

Polisen angelägna om att få in tips

Flera personer fanns på platsen när olyckan inträffade i korsningen Östra Ågatan och Strandbogatan strax efter klockan åtta i onsdags morgon.

Polisen är nu angelägna om att komma i kontakt vittnen till olyckan, eller om man eventuellt har uppgifter om vart den här traktorn kan finnas, och vem som körde den.

– Vi vill så klart komma i kontakt med personer som har sett den här olyckan, och vi är också intresserade om det finns någon som vet mer om den här traktorn och föraren, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Följ ämnen i artikeln