Hon hade 26 nålar i kroppen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-10

Luo: Mina farföräldrar kan ha gjort det

Luo Cuifen, 29, har blod i urinen och sökte läkarhjälp.

Det visade sig att hon hade 26 nålar i kroppen som nu måste opereras bort.

– Vi tror att mina farföräldrar gjorde det eftersom de hellre ville ha en pojke, men de är döda och vi har inga inga ledtrådar, säger Luo till Beijing Morning Post.

När Luo Cuifen var ett litet barn påträffades två nålar i infekterade sår på hennes kropp. Vid 29 års ålder gick hon fick blod i urinen och tvingades söka läkarhjälp.

När hon röntgades påträffades fler nålar. Några av dem har brutits av och "flyter" i hennes kropp. Andra har trängt igenom inre organ som levern, lungorna och njurarna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Läkarna tror att någon försökte ta livet av Luo Cuifen när hon var nyfödd.

– Det finns fortfarande 26 nålar i min kropp och de trycktes förmodligen in min kropp när jag var tre dagar gammal, säger Luo till Beijing Morning Post.

Ville ha en pojke

Misstankar har riktats mot hennes nu avlidna farföräldrar men det finns inga bevis att de var skyldiga. Motivet tros ha varit att Luo var flicka. Om hon dog skulle hennes föräldrar kunna försöka få ett nytt barn – och kanske ha turen att få en son.

Eftersom kinesiska familjer länge har blivit begränsade till att skaffa endast ett barn, har pojkar favoriserats. De för nämligen vidare släktnamnet och är enligt tradition skyldiga att ta ekonomiskt ansvar för sina föräldrar när de blir gamla.

Riskfylld operation

Luo är jordbrukare och kommer från en fattig by. Hon fruktar nu för sitt liv men kommer under veckan att opereras. Sju nålar kommer opereras bort på tisdagen och ingreppet är kostnadsfritt, rapporterar Reuters.

– Operationen innebär helt klart en risk, säger Qu Ru som är talesman för Richland International Hospital i Kunming, provinsen Yunnan.

Fler operationer kommer behövas innan Luo blir återställd.