Så blir vädret i Uppsala i helgen

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Vaknade du upp till dimma och dis?

Då är du inte ensam.

Det bjuds på just det på flera håll under morgonen i Uppsala – både i dag och i helgen.

Men det blir även en hel del regn och sol.

Foto: Mark Baker / TT NYHETSBYRÅN

Diset och dimman som svept in över Uppsala under natten kommer att lätta under morgonkvisten och redan under förmiddagen väntas solen titta fram. Men bara för en kort stund, enligt Mikael Sjöström, meteorolog på klart.se.

– Molnigheten kommer att öka successivt under dagen och det kommer att vara mulet framåt eftermiddagen och kvällen, säger han.

Efter regn kommer solsken

Under natten sedan så ska lite kraftigare regn passera, och kanske även någon åskknall. En del regn hänger även kvar under lördagsförmiddagen.

– Sedan drar regnet bort, men molnen håller sig ganska täta så det kommer mest att vara mulet väder under lördagsdygnet, säger meteorologen. 

Temperaturerna väntas komma upp i runt 18 grader under lördagen. Det är en grad varmare än under fredagen och ett par grader kallare än på söndagen som kan bli höjdpunkten för den som längtar efter 20 grader och sol. Även om söndagsmorgonen bjuder på dis och dimma. 

– På söndagen blir det inledningsvis en del dis och dimma, men ganska snabbt så lättar de här molnen då det är lite småblåsigt med tidvis friska sydostliga vindar. Temperaturen kan stiga till 20 grader under dagen, men då krävs det att det spricker upp en stund under eftermiddagen. Annars kommer det hålla sig lite under det, säger meteorologen.

På fredag och lördag är det inte så mycket blåst att tala om.

– Det blir blåsigt i samband med att det här regnet som passerar under natten till fredag, men under dagen båda dagarna så är det svaga till måttliga vindar.

Stabilare väder kommande helg

Nästa vecka väntar liknande väder.

– Lågtrycken letar sig upp söderifrån vilket gör att det är relativt varm luft, för att vara september, som letar sig upp. Men det är också ganska fuktig luft, så det kommer att vara en del dagar med en del sol, en del regn och en hel del mornar med dis och dimma.

Mot slutet av nästa vecka ser det dock ut att bli lite stabilare väder.

– Det blir lite soligare väder och en väderprognos som man kanske inte behöver hålla sig lika uppdaterad på som när det regnar.

Temperaturen väntas ligga på mellan 15 och 20 grader och det blir ingen frost på natten riktigt än.

Publicerad:

LÄS VIDARE