Så blir helgens väder i Uppsala

Publicerad 2020-04-25

Efter en vecka med strålande sol och sommartemperaturer väntar nu betydligt kallare och ostadigare väder i Uppsala.

– Vädret blir betydligt sämre, men det finns ändå lite hopp för helgen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Veckans sommarbetonade väder drar nu vidare bort, och redan på fredagen blir det mulnande och betydligt kallare temperaturer än de 18–20 grader som har dominerat de senaste dagarna.

– Det är kallare luft som redan har tagit över på fredagsmorgonen. Efter en solig morgon mulnar det på under eftermiddagen, och temperaturen hamnar någonstans kring 10–12 grader, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Regnväder passerar under natten

Under natten till lördag ser det också ut att kunna falla en del regn.

– Det är väldigt torrt i skog och mark just nu. Men under natten till lördag ser det ut att kunna passera en del regnskurar, dock inga större mängder. Lördagsmorgonen inleds sedan med soligt väder, men precis som på fredagen mulnar det på en del under eftermiddagen, säger Mikael Sjöstrand och fortsätter.

– Det ser dock ut att kunna klarna upp igen framåt kvällen. Temperaturen på lördag ser ut att kunna nå upp till som mest 12 grader. Dock ser det ut att bli en del friska vindbyar som gör att det känns lite kallare.

Växlande väder på söndag

Även söndagen inleds med soligt väder, men temperaturerna är fortsatt blygsamma.

– Inledningen blir fin, men det kommer att bli ganska molnigt. Under dagen växer det också till en del moln. Jämfört med lördagen blir det någon grad varmare.

Inget regn, men heller ingen sommarvärme, i Uppsala på Valborg.

Så blir vädret på sista april

Någon förbättring av vädret ser det inte ut att bli under nästa vecka som tvärtom kan bjuda på en hel del regn.

– Vi har ett större långtryck på väg upp över landet, och framförallt på tisdag och onsdag ser det ut att kunna regna en hel del i Uppsala.

Och på Valborg?
– Prognosen är fortfarande väldigt oviss, men det ser ut som att vi ändå skulle kunna slippa regn, även om det kommer att vara mulet. Temperaturen ser ut att landa någonstans runt 10 grader. Men det är som sagt lite tidigt ännu.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln