Fem coronanyheter onsdagen den 22 april

Uppdaterad 2023-01-10 | Publicerad 2020-04-22

1 937 döda i Sverige, bunkring gav kassaklirr för många mataffärer och Filip Hammar är fast i Los Angeles med sina föräldrar.

Här är fem nyheter om coronaviruset onsdagen den 22 april.

● 1 937 döda i Sverige

Dödsfallen i covid-19 och antalet smittade fortsätter öka, men kurvan ligger rakt sedan början av april enligt Folkhälsomyndigheten. Den som längtar efter att få krama om sina barnbarn kan dock få vänta länge – skyddet för landets äldre behöver finnas kvar ett bra tag, enligt Anders Tegnell.

Ytterligare 172 personer har rapporterats som avlidna i sviterna av covid-19, vilket innebär totalt 1 937 dödsfall hittills i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik, som presenterades under onsdagseftermiddagen. 16 004 personer har bekräftats smittade av coronaviruset.


● Bunkring gav kassaklirr för mataffärer

I mars handlade svenskarna som aldrig förr. Främst toapapper, ris och konserver.

– Det var en speciell månad, säger Mathias Holmgren, butikschef på City Gross i Bromma.


● Folkhälsomyndigheten drar tillbaka rapport

Folkhälsomyndighetens siffror om antalet coronasmittade i Stockholm innehåller så pass allvarliga fel att rapporten nu dras tillbaka.


● Under corona köper vi sexleksaker som aldrig förr

När affärerna är stängda, lönen bränner i fickan och man inte kan dejta – ja, då får man ta saken i egna händer. Statistik visar att försäljningen av sexleksaker ökat kraftigt under coronapandemin.

– Många är hemma och onanerar, säger Suzann Larsdotter, sexolog vid RFSU.


● Filip Hammar fast i Los Angeles med sina föräldrar

Mamma Tiina och pappa Lars var på besök när corona-krisen slog till i Los Angeles – och efter bara några dagar stod det klart att de inte skulle kunna ta sig tillbaka hem till Sverige på ett rimligt sätt. Så nu lever Filip Hammar och Agnes Lindström Blomgren i karantän med hans föräldrar i huset i prunkande stadsdelen Los Feliz – på obestämd tid.

– Vi har kommit varandra närmare som familj. Tidigare hade vi familjemiddagar ungefär två gånger om året. Nu har vi en varje kväll och det är riktigt ljuvligt. De finns definitivt de som har det mycket värre än oss, säger Filip.


Följ ämnen i artikeln