CHATT: Dela med dig av dina erfarenheter av förlossningsvården

Publicerad 2021-03-20

Vad har du för erfarenheter och upplevelser av förlossningsvården? Hur var din förlossning?

Dela med dig av dina berättelser i Aftonbladets chatt.

Denna chatt är stängd.

  • Beri Zangana
    20 mars 2021

    Tack för att ni delade med er av era berättelser, nu stänger vi ner chatten.

  • 20 mars 2021

    Jag har haft turen att förlösas tre gånger och alla tre gångerna gick det bra. Jag hör er och känner så med er kvinnovänner som det inte gick lika bra.Kvinnovården har fallerat på alla sätt och vi känns inte prioriterade. Vi vill att resurserna ska dit där de behövs och om det inte finns tillräckligt så måste politikerna fundera kring vad felet med allokeringen ligger någonstans. Jag betalar gärna skatt men då ska skatten användas sunt.

    X
  • 20 mars 2021

    Födde barn 2020 i Stockholm, förlossningen gick hur bra som helst och fick mycket hjälp av barnmorskorna. Det slutade dock med operation då moderkakan inte ville släppa och en blödning. Operationen lyckades enligt läkarna och moderkakan skulle vara borta från livmodern. Efter blodtransfusioner fick vi åka hem. 2 veckor senare störtblödde jag och tydligen var den bitar kvar. Fick vänta 1 månad med blödningar tills jag fick opereras. Misslyckad operation igen. Och då väntade jag ytterligare 1 månad för en annan operation, med blödningar och lågt blodvärde. Behandlas nu för ångest efter trauma.

    Tati
  • 20 mars 2021

    Orolig inför andra förlossningen pga upplever under den första. Fick träffa kurator som skrämde upp mig ännu mer kring komplikationer vid kejsarsnitt. Var nu inte längre rädd för att föda utan att få akut kejsarsnitt. Födde en fin liten pojke utan komplikationer, underbar personal och bra bemötande under 1,5 timme som förlossningen tog. Tacksam att få den hjälp och stöd under förlossningen av kompetent och proffsig personal.

    Madelen
  • 20 mars 2021

    Sjukvården ligger efter, kunskapen har utvecklats internationellt men det saknas forbildning i vården. Som i så många områden i Sverige så har man levt på gamla meriter för länge. Vi tror vi är bäst, och jag vet att personalen jobbar jättehårt, men när det gäller att applicera ny forskning och nya rutiner ute på sjukhusen så ligger vi efter. Varför tror ni folk åker till tyskland och Storbritannien för att få vård?

    Julia