Skottlossning och explosion i Malmö

Publicerad 2013-06-09

Polisen: "Troligtvis en handgranat"

Polisen larmades av flera personer som vaknat av skottlossning och en explosion på Ramels väg i Malmö. Sammanlagt tre bilar skadades i attacken, varav en skottskadades.

– Det är troligtvis en handgranat som har använts, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisen.

Vid 04.40 på söndagsmorgonen fick polisen i Malmö in flera samtal från personer som vaknat av smällar från skottlossning och en explosion på Rosengård. När polisen kom till platsen hittar de skotthål i en parkerad bil och ytterligare två bilar hade skadats av explosionen. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning har genomförts.

– Det finns tecken som tyder på att explosionen orsakats av en handgranat, säger Calle Persson.

Ingen misstänkt

Ingen person ska ha suttit i bilarna när attacken ägde rum. Och än finns ingen misstänkt gärningsman. Under söndagen planerar polisen att påbörja dörrknackning för att få mer information om händelsen.

– Det kan finnas vittnen som har sett händelsen. Alla vittnesuppgifter från platsen är av intresse, säger Calle Persson.

Tillhör bilmålvakter

Två av bilarna som skadades ägs av så kallade bilmålvakter. Vilket är personer som står som ägare på pappret, ofta mot betalning för att slippa betala böter och andra avgifter, förklarar Calle Persson.

– Det gör saken svårare för oss att få tag i bilarnas brukare, säger han.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.