Granne hörde skrik innan hon försvann

Publicerad 2013-05-22

Den försvunna Vatchareeya Bangsuan, 20, var hemma hos en kompis och pluggade precis innan hon försvann.

Nu uppger en granne till kompisen att han hört två höga skrik i lägenhetshuset:

– Det var två tydliga skrik, det är jag säker på. Sedan blev det tyst efter de ropen, säger mannen till Norrbottens-Kuriren.

Mannens nya uppgifter kan ha betydelse för utredningen. Officiellt vill inte polisen peka ut någon huvudmisstänkt, men enligt Norrbottens-Kuriren källor är kompisen som Vatchareeya pluggade med starkt misstänkt för försvinnandet.

”Har som gnagt”

En granne till kompisen har nu berättat för polisen att han hörde skrik vid 21- eller 22-tiden under den helg då Vatchareeya försvann. Hon försvann lördagen den 4 maj, men grannen är inte säker på vilken dag under helgen som skriken hördes.

Först under tisdagen berättade han om sina observationer för polisen:

– Det har som gnagt i huvudet, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Grannen vet inte om det skriken kom från en man eller en kvinna.

Sågs av vittne

I polisförhör har Vatchareeyas kompis berättat att hon lämnade hans lägenhet vid 21-tiden på lördagen. Ungefär samtidigt ska ett vittne ha sett henne i närheten av mannens bostad.

I ett pressmeddelande från Norrbottens-polisen på onsdagsförmiddagen meddelas att polisen ska göra ett nytt sök i terrängen kring den plats där kroppsdelar hittades i förrgår.

Aftonbladets utsända rapporterade vid halvtvå-tiden på eftermiddagen att militärer, polis, Missing People och hemvärnet bildade en skallgångskedja som skulle söka av ett stort område runt fyndplatsen:

- Vi kommer att fortsätta tills hela området är genomsökt. Än har vi inte hittat några fynd under dagen, säger Robert Janeheim, polis på plats vid avspärrningen.

Enligt polisens pressmeddelande säger biträdande spaningsledare Kenneth Rautio:

– Vi vill gå igenom området ordentligt för att se om vi kan göra fler fynd.  I arbetet deltar poliser och polishundar och vi får också stöd från Hemvärnet och Försvarsmakten. Sammanlagt blir det mellan 80-100 personer. Vi har också involverat ledningen för Missing people, men i det här läget är det inte aktuellt med en stor mängd frivilliga i området.

Undersökning om kroppsdelar klar

Den rättsmedicinska undersökningen av de kroppsdelar som hittades i Boden i måndags kväll är nu klar. Resultatet har meddelats muntligen till polisen, säger Susan Sprogøe-Jakobsen, chef för Rättsmedicinalverkets enhet i Umeå till TT.

Ikväll kommer ”Efterlyst” att ta upp fallet igen.