Theodor slungades ur bussen

Publicerad 2013-08-25

Slogs blodig och fick hjärnskakning

Theodor, 1,5 kastades ut från bussen och slog bakhuvudet i asfalten.

Sen körde busschauffören därifrån.

– Det är helt fruktansvärt, säger mamma Linda Molin.

Busschauffören öppnade dörren och lät Theodors barnvagn rulla ut på trottoaren där den välde och kastade Theodor i asfalten.

Linda Molin, 28, var på väg hem från Arbetsförmedlingen i Gävle med 1,5 år gamla sonen Theodor i vagnen.

När bussen nådde hållplatsen utanför familjens bostad ställde Linda barnvagnen i dörren och gick ut för att ta ut den – då stängde chauffören dörren om Theodor.

Stängde in Theodor

– Jag fick panik och trodde att han skulle åka vidare, säger Linda Molin som sprang fram och knackade på förarens fönster.

Busschaufförens reaktion var att återigen öppna dörren. Men bussen som var nedsänkt mot trottoaren lutade – och barnvagnen rullade ut och välte på trottoaren varpå Theodor slog bakhuvudet i marken.

– Busschauffören stängde bara dörrarna och åkte därifrån, säger Linda Molin, innifrån bussen hörde hon passagerare ropa "Herregud".

Blödde ur bakhuvudet

När Linda lyfte upp sin son färgade händerna röda.

– Då märkte jag att han blödde i hela bakhuvudet. Jag fick panik.

Någon timme efter olyckan fick Theodor feber och började kräkas.

– Han blev så  lugn och såg nästan medvetslös ut där han låg. Det var så otäckt. Jag var orolig för att han fått  hjärnskador, säger Linda Molin.

I torsdags polisanmälde Linda Molin händelsen som utreds som vållande till kroppsskada.

Chauffören ”såg inte”

Enligt Henrik Nyquist, informationsansvarig på Stadsbussarna i Gävle stämmer Linda Molins version av händelseförloppet ganska väl överens med bussförarens.

– Men han hade inte uppfattat att vagnen vält utanför bussen. Därför hade han valt att köra vidare, säger Henrik Nyquist.

Bussbolaget har suttit i möte med föraren men kommer inte att gå vidare med några disciplinära åtgärder.

– Mamman hade väl gjort en polisanmälan så nu känns det som ett polisärende. Men vi kommer förstås prata med föraren en gång en till för att se om han har redogjort för allt, säger Henrik Nyquist.

– Han såg att vagnen välte och att ungen skriker, då stänger han bara dörrarna och åker vidare. Det tycker jag är fruktansvärt, säger Linda Molin till Aftonbladet.