SD i sms: S försöker lura dig

S: ”Åkesson borde stå till svars”

Publicerad 2022-09-09

Tidigt på fredagsmorgonen skickar SD ut ett mass-sms.

Där varnar de för att rösta på Socialdemokraterna.

”Vi kommer under finaldagarna på olika sätt i en omfattande kampanj rikta budskap till personer som bor i så kallade utsatta områden”, skriver Joakim Wallerstein, SD:s kommunikationschef.

Under fredagen skickar Sverigedemokraterna ut mass-sms till personer boende i det som partiet kallar för utsatta områden, enligt uppgifter till Aftonbladet.

“Socialdemokraterna försöker lura dig att rösta på dem. De är ansvariga för våldet utanför din dörr. Rösta Sverigedemokraterna för hårda straff för kriminella”, står det i sms:et.

Aftonbladet har varit i kontakt med Joakim Wallerstein, SD:s kommunikationschef, som bekräftar mass-utskicket.

”Vi kommer under finaldagarna på olika sätt i en omfattande kampanj rikta budskap till personer som bor i så kallade utsatta områden”, skriver han till Aftonbladet via partiets pressjour.

”Socialdemokraterna och media har utnyttjat språkförbistringar och utanförskapet i dessa områden för att kunna förleda väljarna”, fortsätter han.

Vad är syftet med det?

”Personer i utanförskapsområdena är de största förlorarna på socialdemokraternas politik. Det är därför mycket viktigt att få en direktkontakt med dem”, skriver Joakim Wallerstein.

”En konsumentupplysning”

Tobias Andersson, partiets rättspolitiska talesperson, skriver om kampanjen på Twitter.

”Idag smsade vi ut en konsumentupplysning till personer som bor i socialdemokratiskt utsatta områden och därför, från första parkett, tvingas ta del av av den Morganiserade brottsligheten”, skriver han.

”De om några borde lägga sin röst på Sverigedemokraterna för att säkerställa förändring”, fortsätter han.

S: ”Åkesson borde stå till svars”

Socialdemokraterna svarar på SD:s kritik i ett mejl via partiets pressjour.

”Sverigedemokraterna har avslöjats med trollfabriker med avlönade näthatare och hur SD-toppar sprider osanningar om dem. Det här är ännu ett led i SD:s trumpifiering av det politiska samtalet, något Jimmie Åkesson borde stå till svars för”, skriver partiet.

Följ ämnen i artikeln