Från ”minigris” till 130 kilos fläskberg

Uppdaterad 2013-08-26 | Publicerad 2013-08-25

Catherine lurades att Dudley skulle förbli liten

Uppfödaren lovade henne en minigris på tolv kilo. 

Nu är han lika stor som familjens tresitssoffa.

– Folk tror att vi är galna som har en enorm gris i huset, säger Catherine Dawes till Daily Mail.

Hon hade alltid drömt om att äga en griskulting. När Catherine Dawes såg annonsen om minigrisar till salu slog hon till.

Tre år senare väger Dudley 130 kilo.

Lurad av uppfödare

När Catherine Dawes från Lankarkshire i Skottland fyllde 50 såg hon en annons som lovade att uppfylla hennes livsdröm.

– Jag har älskat grisar sedan jag var liten och har alltid sagt att jag ska skaffa en. Så när jag såg annonsen för minigrisar tänkte jag att det skulle vara perfekt, säger hon till Daily Mail.

Färden tog henne till en grisuppfödare i Notthingham som sa sig ha hennes drömmars husdjur: en nio veckor gammal minigris som fullvuxen bara skulle väga knappa tolv kilo.

– Han kunde leva med oss som en hund, säger Catherine Dawes som döpte sin kulting till Dudley och räckte över motsvarande 5 000 kronor till uppfödaren.

Men snart skulle Catherines lilla dröm bli betydligt större. Och större.

– Vi chockades av hur han växte. Vi trodde att han vuxit färdigt när han var hög som soffbordet, men han fortsatte växa.

Publikattraktion

När hon insåg att hennes gris inte var "mini" utan i själva verket var någon annan form av svindjur försökte Catherine Dawes kontakta uppfödaren men fick aldrig något svar. Hon hade blivit lurad.

– Hans mamma var ganska liten, uppenbarligen måste pappan ha varit mycket större!

Nu, tre år senare, är Dudley stor som familjens soffa, väger runt 130 kilo och sover i ett kolskjul i trädgården.

Från början brukade han gå runt i familjens trädgård på dagarna, men åskådarna blev för många.

"Stänger dörren efter sig"

– Vi hade rader av skolbussar som stannade utanför och bilar som nästan krockade när förarna stirrade på den enorma grisen, säger Catherine Dawes.

Trots det oväntade formatet lever drömmen om att familjens gris ska bli "som en hund". Bortskämd och omhuldad av Catherine lever grisen ett gott liv. Dudley gillar att äta bananer och mysa framför teven.

– Han är helt rumsren, kan göra vacker tass om man ber honom och stänger dörrar efter sig. Det enda man får se upp för är skosnören. Han älskar att tugga på dem och det kan sluta med att han nafsar på ditt ben. Men i övrigt är han en vänlig jätte.