Vi brukar slockna bland alla kuddar

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-10-26

I april fick Sofie Nilsson och Johan Damgaard sitt vardagsrum omgjort av Kanal 5:s Roomservice . Men hur blev det sedan? Aftonbladet besökte kyrkan i Älvsjö ett halvår senare för att se efter hur mycket som är sig likt.

 ”B lod och Eld” står det på ett stort runt emblem i Sofie Nilssons och Johan Damgaards vardagsrum. Det är Frälsningsarméns ledord och det enda som påminner om att huset från 1912 som de bor i, en gång varit en gammal kyrka.

Strax efter inflyttningen för ett år sedan knackade Kanal 5:s inredningsprogram ”Roomservice” på dörren och förvandlade församlingssalen till ett modernt luftigt rum med ljusa men dämpade färgkombinationer.

– Vår första reaktion vara wow, det här är helt rätt. Det är helt i vår smak. Vi var rädda att det skulle bli för grälla färger eller lösningar vi inte gillade, men det kunde inte blivit bättre, säger Sofie och Johan.

I centrum av rummet står den enorma soffan uppbyggd som på ett altare. Där har paret fyllt på med ännu fler manchesterkuddar och hunden Lennart har också funnit sig till rätta.

– Hunden fick frispel och började skälla när han kom in och såg förändringen, men han verkar också gilla det. Det brukar sluta med att vi slocknar bland alla kuddarna i soffan framför teven på kvällen, berättar Johan Damgaard.

Sofie är väldigt förtjust i väggmålningen ”Den sista måltiden” som bara anas på ena väggen, medan Johan är lätt imponerad av den enorma bokhyllan som täcker kortväggen vid entrén.

– Vi fyller på hyllan varje dag med någon prydnadssak eller bok och den är inte ens halvfull ännu. Nu får de där sakerna plats som man köpt på resor och samlat på sig. Det skapar personlighet i rummet, säger Johan.

Det enda som paret har ändrat är att de ställt ett skrivbord bakom ett av de transparenta gardinerna.

– Vi ville behålla den luftiga känslan, så det fick bli det här lilla skrivbordet i ena hörnan, berättar en nöjd Johan. n

Inredaren Jon Eliasson om Johans och Sofies vardagsrum:

Förvandlingen så gick den till

Jon Eliassons bästa tips

Agneta Elmegård

Följ ämnen i artikeln