En film värd 71 000 kr

Publicerad 2013-01-11

Christian, 35, tog årets läsarbild: Den visar hur lätt en olycka kan ske

Sportbilen drog rakt igenom folkmassan.

Christian Dicksson, 35, fångade den dramatiska händelsen på sin film­kamera – nu har han vunnit årets läsarbild i Aftonbladet.

– Jag funderade på om jag skulle skicka in filmen, samtidigt visar den hur lätt en olycka kan ske, säger Christian.

Hundratals människor hade samlats på Stortorget i Borgholm på Öland i slutet av juni.

Plötsligt bröt ett öronbedövande dån igenom sorlet – en sportbil från De Tomaso-klubbens sommarmöte rusade rakt igenom folkmassan på torget.

En bit bort stod Christian Dicksson och filmade bilkortegen.

– Plötsligt började bilens motor rusa, och jag fattade direkt att något var konstigt. Efter olyckan blev det bara en snabb sekunds tystnad, sedan sprang jag fram för att hjälpa till, säger Christian.

Filmen visades på nätet

För sin film vann Christian månadens bild i juli.

Nu har han vunnit årets läsarbild i Aftonbladet.

Prissumman är 71000 kronor. Filmen publicerades på webben och i papperstidningen publicerades stillbilder. Aftonbladets bildchef Anne Kindahl anser att filmen skildrar: ”En allvarlig och tragisk händelse på ett dramatiskt sätt”.

Men det var nära att Christian aldrig skickade in filmen. Den tragiska olyckan ska ha berott på ett bromsfel och föraren fick aldrig någon rättslig påföljd, men uppges ha chockats av händelsen. Flera personer skadades, bland annat en 77-årig man som skadades allvarligt.

Var lite osäker

Christian berättar att hans Ölandssemester plötsligt fick ett dystert skimmer över sig.

– Jag funderade på om jag skulle skicka in filmen, samtidigt visar den hur lätt en olycka kan ske. Det var lite så jag kände när jag skickade in den, säger han.

FÅNGADE DRAMATIKEN  Christian Dicksson filmade bilkortegen i Borgholm.

Han kammade hem 71 000 kronor

Namn: Christian Dicksson. Ålder: 35. Bor: Malmö. Yrke: Barchef. Familj: Sambo, en son på 18 månader, mamma, pappa, syster och två halvbröder. Inkomst: 24 000 kronor i månaden.