Löfven sover inte på jobbet

Publicerad 2015-05-26

Solidaritet är hans älsklingsord och han sover inte på jobbet. Det fick vi veta om statsminister Stefan Löfven när han besvarade barns frågor i Morgonshowen i SVT Barnkanalen.

De inskickade frågorna från barnen handlade om allt från vad en statsminister gör på jobbet till vad som gör honom riktigt arg.

– Jag blir arg när människor blir behandlade orättvist, sade Stefan Löfven och berättade att han en gång på högstadiet sade ifrån till en vaktmästare som behandlat hans kompis illa.

Han gav också tips om vad man som barn ska tänka på om man vill blir statsminister i framtiden.

– Man ska göra det bästa man kan i skolan för man behöver kunna mycket. Det är också bra att följa med i nyheter och ta del av vad som händer.

”Jag sover inte på jobbet”

En fråga från Vilda, 7 år, gav svar på det som oppositionen kanske många gånger undrat över - om statsministern sover på jobbet.

– Nej, jag sover inte på jobbet. Men ibland blir det långa arbetsdagar och då kan jag sätta mig i en fåtölj och vila fem minuter, sade Stefan Löfven och avslöjade också att han inte har någon speciell tid när han måste gå och lägga sig på kvällarna utan får vara uppe "ganska länge".

Och sex-åriga Edits fråga gav svar på det vi sällan annars får veta om statsministern - hur han mår.

– Jo tack, jag mår jättebra.

TT