Rebecka, 19, gjorde Gyllene Tider-tatuering – i pannan

Uppdaterad 2019-07-31 | Publicerad 2016-04-22

”Gyllene Tider är hela mitt liv”

Att tatuera sig när man är berusad rekommenderas sällan. Men för Rebecka, 19, var fylletatueringen hon gjorde i pannan ytterligare ett bevis på hennes kärlek till Gyllene Tider och den store idolen Per Gessle.

– Jag gillar Roxette också men Gyllene Tider och Per Gessle är hela mitt liv, säger Rebecka till Aftonbladet.

Nyheter24 rapporterade tidigare under fredagen om Rebecka Högstedt från Jönköping som kan vara Sveriges största Gyllene Tider-fan. Hon har nämligen flera tatueringar som hyllningar till bandet och dess sångare, Per Gessle. En av tatueringarna gjorde hon när hon var berusad tillsammans med en kompis i Kroatien förra sommaren, där hon skrev ”GT” i pannan.

”Shit, jag gjorde det verkligen”

Det hela började med att Rebecka och hennes kompis festade till det redan under förmiddagen. Vid lunchtid började Rebecka och hennes kompis diskutera tatueringar i ansiktet, varpå Rebecka slog vad med sin kompis om att hon visst skulle våga tatuera sig i ansiktet.

– Jag har varit där förut så jag visste var tatueringsstudion låg så jag drog med henne dit. Jag var väldigt full och tatueraren ville först inte, jag fick tjata i säkert en halvtimme. Det gjorde inte ont alls, av alla tatueringar jag har är den här den som gjort minst ont. På morgonen efter när jag såg mig i spegeln tänkte jag bara ”shit, jag gjorde det verkligen.” Sedan berättade min kompis att vi inte alls slagit vad utan att jag bara fått för mig det och sedan bestämt mig för att göra tatueringen, säger Rebecka till Aftonbladet.

”Var nervös över vad pappa skulle säga”

Rebecka hade diskuterat ansiktstatueringar med sin kompis tidigare men trodde inte att hon skulle våga göra en själv.

– Jag kan tycka det är snyggt men jag skulle aldrig ha gjort det nykter. Jag var nervös över vad min pappa skulle säga men han tyckte mest det var roligt. Alla jag möter som inte känner mig undrar om det står för drinken gin och tonic men de som känner mig tycker att tatueringen är väldigt mycket jag, säger Rebecka.

”Gyllene Tider är meningen med mitt liv”

Rebeckas intresse för Gyllene Tider och Per Gessle väcktes i tidig ålder, då pappan fått en samlingsskiva med Gyllene Tider som han brukade spela i bilen. Hennes tatuering i pannan har även fått sällskap på andra sidan huvudet, där hon tatuerat in året då Gyllene Tider startade.

– När Per Gessle släppte sin soloskiva 2003 så förklarade pappa att det var samma sångare som på skivan jag gillade så mycket som vi brukade ha i bilen. Och sedan dess är de meningen med mitt liv. Jag gillar Roxette också men Per Gessle och Gyllene Tider är mitt liv.

Följ ämnen i artikeln