Fängelse för grov kvinnofridskränkning

TT

Publicerad 2021-02-25

Eskilstuna tingsrätt dömde den 18 februari en man i 25-årsåldern till fängelse i ett år och fyra månader för grov kvinnofridskränkning, olaga hot och vapenbrott. Arkivbild.

En man i 25-årsåldern har dömts av Eskilstunas tingsrätt till ett år och fyra månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning, olaga hot och vapenbrott.

I domen, som kom i förra veckan, framgår att mannen bland annat ska ha kastat en brinnande cigarett i kvinnans ansikte, misshandlat henne med slag och sparkar och jagat henne med ett elchockvapen.

– Redan första patrullen på plats lyckades få kvinnans förtroende och utredarna bibehöll tillit och fick henne att berätta om flera tillfällen som han sedan dömdes för, trots att det saknades stödbevisning, säger Lena Törneskär, utredare för brott i nära relation i Eskilstuna.

– Det är tyvärr ganska vanligt att vi får jobba med kvinnor som sedan tar tillbaka sin anmälan, men här har vi lyckats få med målsäganden hela vägen och det var den tydligaste framgångsfaktorn till att han dömdes för så många olika händelser.

Mannen ska också att betala målsägaren 52 600 kronor i skadestånd.