Gigantiskt pool-rejv i Wuhan efter pandemin

Uppdaterad 2020-08-19 | Publicerad 2020-08-18

Rejvfester i såväl Sverige som Norge oroar och upprör i coronatider.

Men de nordiska festerna ter sig som blygsamma barnkalas jämfört med det bombastiska baluns som nu hållits i virusutbrottets epicentrum.

Japp, i kinesiska Wuhan festar unga – som om pandemin aldrig hänt.

Få har nog missat att det var i Wuhan, i Hubeiprovinsen i centrala Kina, som det nya coronaviruset först såg dagens ljus i december förra året. Covid-19 har i dag skördat över 770 000 liv globalt.

Efter coronautbrottet har hela världen på olika sätt stängt ner för att stoppa virusets framfart.

I Wuhan däremot, har man nu lagt katastroftillståndet bakom sig. Något nytt coronafall i området har inte rapporterats sedan i mitten av maj. I helgen var glädjeyran svår att missa för stadens invånare.

Hud mot hud i extas

Tusentals unga samlades tätt intill varandra på ett gigantiskt rejvparty i vattenparken Wuhan Maya Beach. Några munskydd eller behörigt avstånd mellan festprissarna gick inte att skåda.

I neonfärgade blöta baddräkter och badbyxor flockades besökarna, hud mot hud, framför scenen – dansandes, plaskandes och hoppandes i extas. Bilderna sprids nu som en löpeld över sociala medier.

Wuhan stängdes av från omvärlden den 23 januari med vad som bedöms vara de mest strikta åtgärderna under pandemin hittills.

Alla flyg, tåg och bussar stoppades och motorvägen blockerades. Invånarna förbjöds att lämna sina hem – även för att besöka livsmedelsaffärer. Begränsningarna som drabbat över 60 miljoner invånare lyftes i april.

Virusutbrottet i Wuhan bedöms stå för cirka 60 procent av de 84 000 bekräftade coronafallen i Kina, enligt CNN.