Adaktusson och EBT sluter fred: ”Inte informerad”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lars Adaktusson blir kvar i KD och i riksdagen.

Han ger även partiledaren Ebba Busch Thor rätt - han hade inte informerat partiledningen tillräckligt om abortomröstningar i EU-parlamentet.

Det skriver han och Busch Thor i ett gemensamt uttalande, enligt Expressen.

Det har stormat kring Lars Adaktusson och KD de senaste veckorna.

Allt började när Dagens Nyheter inför EU-valet avslöjade att Adaktusson hade röstat nej till abort vid 22 tillfällen under hans tid i EU-parlamentet.

Ebba Busch Thor kritiserade då Adaktusson och sa att hon själv skulle ha röstat annorlunda i vissa fall.

Lämnar partistyrelsen

Men den tidigare EU-parlamentarikern gick till motangrepp.

– Under de här fyra åren har jag inte fått några anmärkningarna från partiledaren eller ledningen om mitt sätt att rösta, sa han i P1 morgon tidigare i juni – samtidigt som han meddelade att han kommer att lämna KD:s partiskulle

Backar

Men nu har Adaktusson och Busch Thor slutit fred.

”Vår gemensamma intention är att Lars Adaktusson ska fullfölja det mandat väljarna har gett honom som riksdagsledamot och det uppdrag partiet anförtrott honom som utrikespolitisk talesperson, skriver de i ett gemensamt pressmeddelande.

Adaktusson backar också från sina tidigare kommentarer om att partiledningen varit fullt informerad om hur han röstade i EU-parlamentet.

”När vi tillsammans har gått igenom den dokumentation som finns har det också blivit uppenbart att partiledningen inte varit informerad i den utsträckning som tidigare angetts”

Publicerad:

LÄS VIDARE