Räddningstjänst fick inte larm om krogskjutning

TT

Publicerad 2023-09-26

Två personer dödades i samband med skottlossningen på en pub i centrala Sandviken. Arkivbild.

Räddningstjänsten fick inte något larm efter krogskjutningen i Sandviken, rapporterar Arbetarbladet.

Enligt SOS Alarm låg ett tekniskt fel bakom att stationen aldrig kopplades in.

Från brottsplatsen till Gästrike räddningstjänst är det inte mer än 500 meter. Efter dubbelmordet hade man kunnat vara på plats inom två minuter, menar stationens styrkeledare Anders Lindborg.

– Finns det flera skadade personer kan man alltid göra någonting. Jag tycker personligen att vi borde blivit larmade, men varför vi inte blev det vet jag inte, säger han till tidningen.

Räddningstjänsten är utbildad inom sjukvård och brukar alltid larmas om det finns misstanke om personskador. Om det hade kunnat rädda något av offren är oklart. Enligt SOS Alarm låg ett tekniskt fel bakom att räddningstjänsten inte automatiskt blev inkopplad.

– Räddningstjänst kunde ha tillfrågats via andra kanaler, men så har inte skett och vi undersöker nu internt varför. Givet vad larmsamtalet gällde skickades däremot polis och flera ambulanser omedelbart till platsen, säger Douglas Norström, tillförordnad pressansvarig hos SOS Alarm.

I skjutningen, som ägde rum förra torsdagen, dödades man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern. Ytterligare två personer skadades. Ingen har gripits.

Följ ämnen i artikeln