Trump: ”CNN är i en total härdsmälta”

Uppdaterad 2017-01-13 | Publicerad 2017-01-12

Den blivande presidenten Donald Trump fortsätter att rasa mot CNN.

Under gårdagens presskonferens hamnade han i öppet gräl med en av kanalens reportrar och idag fortsatte han kritiken.

”CNN är i en total härdsmälta (...) deras trovärdighet kommer snart att vara borta”, skrev Trump på Twitter.

Igår höll Donald Trump, den tillträdande presidenten i USA, sin första presskonferens sedan valet. Debatten innan mötet hade handlat mycket om de läckta hemliga dokument om Trump som sajten Buzzfeed publicerat och CNN rapporterat om.

Många frågor ställdes också om dokumenten och Trump hamnade i bråk med Jim Acosta, reporter på CNN, då han vägrat låta Acosta ställa en fråga efter att han öppet kritiserat CNN:s publiceringar.

– Du är falska nyheter, var tyst, sa Trump till Acosta.

Svarade på kritiken

Tv-kanalen svarade på Trumps kritik direkt efter sändningen och försvarade sina publiceringar.

”Vi gjorde det klart att vi inte skulle publicera några detaljer i det 35 sidor långa dokumentet eftersom anklagelserna inte har bekräftats. Eftersom flera ur Trumps organisation så högljutt har kritiserat vår rapportering, uppmanar vi dem att specificera vad de menar är felaktigt”, skrev man i en grafik i direktsändningen.

En text som sedan också publicerades på hemsidan cnn.com.

”CNN är i en total härdsmälta”

Idag fortsatte Donald Trump att rasa mot tv-kanalen med en ilsken tweet.

”CNN är i en total härdsmälta med sina FALSKA NYHETER eftersom deras tittarsiffror rasar sedan valet och deras trovärdighet kommer snart att vara borta”, twittrade Trump.

Gårdagens presskonferens var väldigt kommenterad på sociala medier. Omkring 80 000 tweets med hashtaggen #TrumpPressConference publicerades under den dryga timme mötet höll på.

Enligt Amobee, ett globalt teknikföretag, var 14 procent av tweetsen positiva. 63 procent neutrala och 23 procent negativa till Trumps agerande. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Hård kritik från amerikanska Pen

Mötet toppade de flesta nyhetssajter världen runt.

Amerikanska Pen-klubben riktade skarp kritik mot Donald Trumps agerande, skriver Kulturnytt.

I ett uttalande skriver Pen att Donald Trumps agerande gentemot journalister tyder på ett förakt för medias roll i en demokrati.

”Den tillträdande presidenten Trumps försök att straffa ett amerikanskt medieföretag, för vad han anser vara ofördelaktig rapportering, och hans nedsättande yttranden om presskåren är den typ av skurkaktiga beteende man vanligtvis ser i auktoritära regimer” skriver amerikanska Pens ordförande Suzanne Nossel, enligt TT.

Pen är en internationell organisation som slår vakt om yttrandefriheten och förföljda författare.

Ivanka Trump - USA:s riktiga ”first
lady”