Uppsalabutiken påverkas inte när resejätten gör om

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Big Travels butik i Uppsala ska inte påverkas.
Foto: GOOGLE STREET VIEW
Big Travels butik i Uppsala ska inte påverkas.

NYHETER

Resejätten Big Travel omorganiserar och lägger ned flera av sina butiker. Bland annat tvingas butikerna i Borlänge, Östersund och Hudiksvall att stänga.

Men i Uppsala blir butiken kvar – ännu så länge.

Hela resebranschen befinner sig i någon form av fritt fall med anledning av coronapandemin och de stängda nationsgränserna. Nyligen kom rapporter att resandet från Arlanda har minskat med hela 98 procent.

Ett av företagen som har det svårt just nu är resejätten Big Travel som nyligen meddelade att företaget stänger flera av sina butiker. Däribland butikerna i Borlänge, Växjö, Östersund, Kristianstad och Hudiskvall.

Butiken i Uppsala påverkas inte

Men enligt Fredrik Skarke, Vd för Big Travel, kommer inte butiken i Uppsala att påverkas av omorganisationen.

– Den påverkas inte, personalen där kommer snarare att få mer att göra nu när vi minskar antalet butiker, säger Fredrik Skarke, som berättar att omorganisationen påbörjades redan innan krisen.

– Vi såg redan under sista kvartalet förra året att resandet inom framförallt den offentliga verksamheten minskade kraftigt. Så redan i december förra året började vi se över verksamheten.

Finns det någon risk för konkurs om inte resandet kommer igång snart?
– Inte som det ser ut just nu i alla fall. Vi har en plan som visar att vi ska ta oss igenom det här om inrikesresorna är igång till september. Vi har långa avtal med flera stora offentliga verksamheter, så när resandet väl kommer igång så tror jag att vi kommer vara igång ganska snabbt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN