Mona Sahlin om livvakten: ”Var inte älskare”

Av: Josefin Silverberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Mona Sahlin talar ut i ”Schulman show” om spekulationerna kring henne och hennes livvakt.

Hon är kritisk till hur media rapporterade under skandalen kring det förfalskade inkomstintyget hon skrev åt sin livvakt.

– Under ytan på varenda artikel finns “var de älskare?”, säger Mona Sahlin i podden.

Mona Sahlin och hennes livvakt fick strafföreläggande och böter efter att den förre S-ledaren skrivit ett förfalskat inkomstintyg till sin livvakt så att han skulle ha råd att köpa en bostad i Saltsjöbaden.

Hon var vid den tidpunkten regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism och tvingades avgå. Både Sahlin och livvakten har erkänt brotten.

Nu talar Sahlin ut om den turbulenta tiden och medias rapportering. I Alex Schulmans podd Schulman show säger hon att granskningen av henne var rimlig men att hon anser att det fanns en underton i rapporteringen att hon hade en relation med sin livvakt.

”Drogs in på ett smutsigt och vidrigt sätt”

– Under ytan på varenda artikel så finns “Var de älskare?”. Och det satte sin prägel på hela bevakningen och slog ner mig fullständigt. Jag vigde denna kille med sin fru. Han är en av mina bästa vänner och har varit länge och hur han och hans familj också drogs in på ett smutsigt och vidrigt sätt. Så granska vad jag gör, skriver och säger som offentlig person, det ska medier bevaka. Det har jag inga synpunkter på, säger Mona Sahlin i podden.

”Du menar att det finns insinuant och dolt i undertexten?” frågar Alex Schulman.

– Ja, och väldigt tydligt till mig. Det var likadant i Sahlinaffären. Ibland är det jobbiga inte det som står utan det är de frågor som du faktiskt får från journalisterna som de inte alltid skriver men du vet att de finns där hela tiden.

Hon ger exempel på frågor hon fått från journalister: ”Om ni är kära varför kommer ni inte ut då?” ”Hur länge har han varit din älskare?” ”Vet hans fru om det?”.

”Men så var det inte?” frågar Schulman.

– Nej, så var det inte, säger Mona Sahlin.

Tystnar när hon går in i godisaffären

Sahlin säger att hon och livvakten fortfarande är vänner. Efter intygsskandalen har hon valt att hålla sig undan offentligheten. I dag mår hon bättre.

– Jag har känt hur skönt det är att inte alltid vara i centrum. Att inte vara orolig för att gå till affären. Att inte folk ska bedöma vad jag säger.

Toblerone-affären under 90-talet, då hon avgick som vice partiordförande efter att ha handlat privat med sitt riksdagskort, påverkar henne än i dag.

– Går jag in i en godisaffär så tystnar det. Om jag går mot chokladdelen och räcker ut handen mot en Toblerone så blir det tvärtyst, säger Mona Sahlin.

1 av 2 | Foto: Jonas Bilberg
Jag vigde denna kille och hans fru och han är en av mina bästa vänner, säger Mona Sahlin.
Publicerad:

LÄS VIDARE