Bad spåkvinnor om hjälp att hitta Elisabeth

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-30

Mamma Rosmarie sökte förtvivlat efter sin dotter

AMSTETTEN Rosemarie Fritzl har under åren gjort allt för att hitta sin försvunna dotter.

– Hon berättade att hon till och med gick till flera spåkvinnor för att få veta, säger väninnan Elisabeth Anderson-Weiser, 56, till aftonbladet.se.

Något svar fick hon dock inte.

För tre år sedan berättade Josef Fritzls fru Rosemarie för Anderson-Weiser att hon fortfarande hoppades på att en dag få återförenas med sin försvunna dotter som gick upp i rök 1984, då hon var 18 år gammal. Hon är helt övertygad om att Rosemarie inte hade en aning om att Elisabeth fanns bara några meter bort, gömd och inlåst i källaren av sin egen pappa Josef Fritzl.

”Helt säker”

– Jag är helt säker. Hon visste inget, säger Elisabeth Anderson-Weiser.

Rosemarie berättade också att hon och Josef hade gjort allt för att få tag på Elisabeth. De hade haft kontakt med både den österrikiska polisen och Interpol och Rosemarie sade att hon till och med hade gått till flera olika spåkvinnor för att hon hoppades så på att få information.

– De sade till henne att de inte visste var Elisabet var, men att hon inte mådde bra på det ställe hon befann sig.

Oavsett om man tror på mediers förutsägelser eller klärvojans eller inte så är det en kuslig kommentar i ljuset av vad som har avslöjats i den lilla staden Amstetten i Nederösterreich.

Hur är det möjligt?

Frågan alla ställer sig är hur det är möjligt att 24 års konstanta övergrepp, både mot dottern Elisabeth och hennes barn, kunde fortgå utan att någon upptäckte det eller visste om det. Och att Rosemarie inte visste något ställer sig många öppet skeptiska till, trots att även polisen är övertygad om att hon inte var insatt.

– Man måste förstå att Rosemarie och Josef tillhör en äldre generation. Det var naturligt för dem att Josef var den auktoritäre som bestämde över familjen. Om han sade till Rosemarie att hon inte skulle bry sig om vad som fanns i källaren så löd hon.

Följ ämnen i artikeln