Har gått på Pride i 30 år – med samma skylt

Publicerad 2016-09-14

Sedan pridetåget började arrangeras i New York har idag 92-åriga Frances Goldin dykt upp med exakt samma skylt med texten ”Jag avgudar mina lesbiska döttrar. Skydda dem”, skriver Buzzfeed.

– Det är väldigt viktigt för mig och jag är väldigt tacksam över att jag kan bära med mig skylten varje år.

Sedan ett tag har en gammal bild från en tidning fått spinn i sociala medier. Bilden är tagen under en prideparad där man ser en kvinna hållandes i en skylt med texten: ”Jag avgudar mina lesbiska döttrar. Skydda dem”.

Samma kvinna, och samma skylt, förekommer dessutom på andra foton som tagits från pridefiranden genom åren. Men det är få som har vetat vem kvinnan är – fram till nu.

Gina Kaysen

”Alla borde stötta sina barns läggning”

Kvinnan heter Frances Goldin och i över 30 år har hon medverkat på pridefestivalen i New York. Det hela började när hennes döttrar Sally och Reeni kom ut som lesbiska efter New Yorks första prideparad år 1970.

– Jag har gått och vevat med min skylt sedan paradens uppstart. Skylten träffar människor, speciellt de som har föräldrar som förkastar den. Responsen är alltid bra – det får mig att fortsätta, säger hon till Buzzfeed.

Enligt döttrarna så är det ofta unga personer kommer fram till Goldin och ber henne att kontakta föräldrarna som inte stöttar dem – vilket hon ofta gör. Goldin själv tror att hon har lyckats ändra åsikter hos vissa.

– Alla borde stötta sina barns läggning, de missar mycket i livet om de inte gör det.

Vill delta så länge hon kan

Under åren har Goldin bara missat paraden en gång, och det var förra året när hon fick en hjärtattack. Annars sitter hon på exakt samma plats och håller i exakt samma skylt som för 30 år sedan – dock är rullstolen också med på senare år.

– Det är väldigt viktigt för mig och jag är väldigt tacksam över att jag kan bära med mig skylten varje år. Nu är jag 92 år och jag hoppas att jag kommer kunna delta så länge jag har möjlighet, säger hon till Buzzfeed.

Följ ämnen i artikeln