Misstänks ha skjutit ihjäl sin pappa och skottskadat elever och lärare på skola

Uppdaterad 2016-09-29 | Publicerad 2016-09-28

En tonårspojke i South Carolina misstänks ha skjutit ihjäl sin pappa i sitt hem och sedan tagit sig till en skola där han skottskadade en lärare och två elever.

Den misstänkte kunde sedan gripas av polis.

– En vuxen lärare och två sexåriga barn är skadade, säger Taylor Jones, talesperson för ambulanssjukvården i området.

Strax före klockan 14 lokal tid (klockan 20 svensk tid) larmades poliser och ambulanspersonal till en misstänkt skolskjutning på Townville Elementary School i Anderson county i den amerikanska delstaten South Carolina.

Två elever och en lärare har skadats. Eleverna var båda pojkar, uppger Garland Major vid polisen i Anderson county enligt AP. EN av dem sköts i benet och den andra i foten.

Den kvinnliga läraren träffades i axeln.

– En vuxen lärare och två sexåriga barn är skadade. Vi har fått ut alla elever från skolan och alla är i säkerhet, säger Taylor Jones, talesperson för ambulanssjukvården i Anderson county, till tv-kanalen WSPA.

En misstänkt gärningsman, som uppges vara i tonåren, har gripits.

Såg koppling

Ungefär en halvmil från skolan har en man hittats död, en händelse som redan på ett tidigt stadium troddes ha ett samband med skolskjutningen. Enligt lokala myndigheter tros den misstänkte gärningsmannen ha skjutit ihjäl sin 47-årige far i deras gemensamma hem innan han tog sig till skolan.

Townville Elementary School har omkring 280 elever, från förskola upp till sjätte klass.

Följ ämnen i artikeln