Man antastade Olivia – nu backar polisen

Publicerad 2016-09-23

Efter händelsen var Olivia skärrad.

Polisen lade ned utredningen mot mannen som antastade nioåriga Olivia på en busshållplats.

Men nu tas ärendet upp igen, skriver Göteborg Direkt.

– Det var felaktigt nedlagt från början, säger förundersökningsledaren.

Tidigare i veckan skrev Aftonbladet om Olivia, 9, som var med om en äldre man som gned sig mot henne på en busshållplats och sedan följde efter henne och hennes mamma. Händelsen polisanmäldes men lades ned redan dagen därpå – trots att det fanns både vittnen och kamerainspelning på händelsen.

Men nu backar alltså polisen och inleder en förundersökning.

– Det var felaktigt nedlagt från början. Sexuella ofredanden mot unga är angelägna ärenden som vi vill titta närmare på, säger förundersökningsledaren Marianne Karstorp till Göteborg Direkt.

Skickat ut signalement

Under torsdagen greps en man i samma ålder som hade ofredat både flickor och kvinnor vid olika busshållplatser på Hisingen. Hans utseende stämde dock inte in på signalementet som uppgivits i Olivias fall.

Polisen kommer nu att undersöka ifall det finns andra liknande ärenden. Dessutom har polisen i området har fått signalement så de ska kunna spana efter mannen.

Men eftersom utredningen lades ned i förtid finns ett problem. Polisen kan inte längre ta del av bussens övervakningsfilm – den raderas nämligen efter ett dygn.