Jens uppfinning tar kål på mördarsniglarna

Uppdaterad 2016-06-18 | Publicerad 2016-06-09

”De är ju ett himla ofog”

Jens stod inte ut med mördarsniglarna i sin trädgård. För att få bukt med dem använde han en gammal skurborste till att bygga en uppfinning som dödar flera sniglar per sekund.

– Man vill ju inte lägga för mycket tid på sniglar, de är ett himla ofog, säger Jens.

Jens Reerslev från Eslöv i Skåne har haft väldiga problem med mördarsniglar på sin tomt. Förgäves försökte han få bukt med dem med hjälp av pinnar, hackor och liknande. Men så fick han en idé.

– Det blev bara fler och fler sniglar. Så jag tog en gammal skurborste och drog ut alla strån från den. Sedan satte jag i spikar istället och plockade upp sniglarna. Men jag behövde samla in dem på något sätt så då byggde jag den här grejen, säger Jens.

Blev populär i grannskapet

Uppfinningen, som fått namnet Slugmaster, består av en pinne med en platta med spikar på längst ned. På handtaget finns en spärr som stöter bort sniglarna från spikarna när kan plockat färdigt. När grannarna i området såg Jens fiffiga uppfinning spred sig ordet snabbt.

– Den gör det väldigt lätt att plocka upp och släppa ned sniglarna. Det måste gå snabbt, man vill inte lägga för mycket tid på sniglar. Folk såg Slugmastern och tyckte den var finurlig så de ville ha en själva. Jag började snickra ihop några till och nu har jag börjat sälja dem, säger Jens.

”Har fått dela ut en del visitkort”

Jens bygger fortfarande allting själv men intresset för uppfinningen ökar i takt med att sniglarna börjar visa sig i folks trädgårdar.

– Det har dragit igång rätt bra, trots att den bara funnits på marknaden i några månader. Det har kommit beställningar från folk i England och Finland, sniglar är ju en internationell plåga så jag har fått dela ut en del visitkort.

Följ oss på Facebook

Följ ämnen i artikeln