Thereses flyg ställdes in – missade sitt eget bröllop

Publicerad 2022-07-10

Vad som skulle blivit en rofylld uppladdning inför Therese Cronelövs bröllop blev något helt annat.

Nu är hon fast i Spanien – och sin egen vigsel har hon missat.

– Det känns som att jag befinner mig på botten, säger Therese.

Therese Cronelöv, 37, må befinna sig i Torrevieja i sydöstra Spanien, men hon är inte på något soligt humör.

– Det känns verkligen som att jag befinner mig på botten. Om vi inte lyckas ta oss hem i morgon blir det breakdown deluxe.

I går, lördag, skulle Therese Cronelöv ha gift sig. Men SAS pilotstrejk kom emellan.

– Egentligen var den här resan tänkt som en förtidsbröllopsresa. Jag och min vän Cecilia kom hit med våra familjer, och till var allt jättebra. Våra gubbar åkte hem en vecka innan vår avresa var planerad för att förbereda inför vigseln. Men den blev det ju inte av nu, tyvärr.

Therese och hennes döttrar med klänningarna som de planerade att bära på bröllopet.

Ställdes in utan förvarning

Planen var att hon skulle varit hemma i onsdags, varpå vigseln skulle ha hållits under lördagen. Men när det första flyget ställdes in fick hon efter långa samtal med sitt resebolags callcenter i Calcutta veta att hon tidigast kunde resa tillbaka på söndagen.

– Och sedan ställdes även den resan in från ingenstans utan att vi meddelades om det. Inte så mycket som sms fick vi. Vi fick leta reda på all information på egen hand.

När Therese Cronelöv insåg att hon skulle missa sin vigsel påbörjade hon ett massivt runtringande.

– Jag var tvungen att ringa till alla 50 gäster och berätta att jag inte kunde närvara vid vigseln och jag fick kontakta vigselförrättaren och vädja om att skjuta upp den till nästa vecka i stället. Hon var väldigt snäll och om jag lyckas ta mig hem så blir vigseln av nästa lördag i stället, säger Therese Cronelöv och fortsätter:

– Tyvärr kommer hälften av gästerna inte kunna vara där i så fall. Alla hade tagit ledigt för att vara med på bröllopet, men det här stökade ju till planerna. Min bror kommer inte att kunna vara med nu. Jag är jätteledsen för det.

Therese och Cecilia åkte på en ”förtidsbröllopsresa” till Torrevieja med sina familjer.

Funderar på att lämna tillbaka bröllopsklänning

Under måndagen ska Therese Cronelöv göra ett nytt försök att komma i väg, men om bokningen den här gången kommer att bära frukt ställer hon sig tveksam till. Hon säger att hon förvandlats till ett ”nervvrak av stress” under de gångna dagarna och att hon överväger att lämna tillbaka bröllopsklänningen som hon köpt under resan.

– Jag kommer inte tro att jag kommer hem förrän jag faktiskt sitter på planet. Och om mitt bröllop inte blir av, vad ska jag då med en bröllopsklänning till?

Therese Cronelövs väninna Cecilia Berglund, 35, är inte heller nöjd med hur resan utvecklats.

– Det är ett jävla elände. När kommer vi härifrån? Vi har ingen aning, säger Cecilia Berglund och fortsätter:

– För mig och mina barn är det en oerhört stressande situation. Och då är det inte jag som har missat mitt bröllop.

Följ ämnen i artikeln