Så är det att leva i Wuhan nu

PODD Svenske Johan om livet i staden

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Coronaviruset dök upp i december 2019 i staden Wuhan i Kina. Sen dess har det vandrat över världen och det är ytterst få platser som inte nåtts av viruset.

Den kinesiska staden stängdes ner helt och hållet och 11 miljoner invånare fick hålla sig inne i flera månader för att förhindra smittspridningen. I mitten på april förra året så öppnade staden till slut igen.

Trots att viruset tog sin början i Kina, ett land med 1,3 miljarder invånare, så är det ändå förvånansvärt få människor som dött i landet till följd av covid-19. Enligt siffror från Johns Hopkins, så har drygt 4 800 dött i Kina.

Hur är läget i Wuhan nu? Hur har det senaste året varit och hur ser man på pandemin i Kina? Det här och lite till tar vi upp i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Johan Björnfot, hockeytränare som bor och jobbar i Wuhan.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Johan Björnfot i Wuhan.
Foto: Privat
Johan Björnfot i Wuhan.

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE