Fem coronanyheter fredagen den 24 april

Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2020-04-24

Totalt 2 152 döda i Sverige, siffrorna skjuter i höjden i Borlänge och Donald Trump har tipsat om rengöringsmedel som coronabehandling.

Här är fem nyheter om coronaviruset fredagen den 24 april.

● 2 152 döda i Sverige

Totalt 2 152 personer har avlidit i sviterna va covid-19 i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Det är en ökning med 131 personer det senaste dygnet.

Totalt har 17 567 personer bekräftats smittade av coronaviruset.

1 256 personer har fått IVA-vård, eller intensivvårdas just nu, i Sverige.


● Sjuksköterskan Marielle, 39, död

Sjuksköterskan Marielle, 39, arbetade med att vårda covid-19-patienter på Karolinska universitetssjukhuset. För en vecka sedan testade hon sig för sjukdomen – sedan gick förloppet mycket snabbt.

– Hon offrade sitt liv för att rädda andra, säger maken.


● BILDEXTRA: Stockholm för en månad sedan – och idag

För en månad sedan tömdes Stockholm på människor och Aftonbladets Pontus Orre dokumenterade gator, tunnelbanevagnar och gym. Nu har han återvänt till samma platser – exakt en månad senare.

I tunnelbanan stöter vi på en numera rikskänd figur.


● Trumps förslag: Spruta in rengöringsmedel

Här är Donald Trumps senaste förslag i kampen mot corona: Att spruta in desinfektionsmedel i lungorna – eller lysa med starka ljusstrålar i kroppen.

– Som att städa inifrån, sa han på presskonferensen.


● Borlänge: Vi har begravt dubbelt så många

Dödssiffrorna skjuter i höjden i Borlänge. Orsaken är covid-19. Men de anhöriga har ofta inte fått veta vad mormor eller morfar dött av.

– Jag är mest förvånad över att kommunen inte varit intresserad av att ta reda på varför min mormor Karin dog, säger Ronnie Hermansson.


Följ ämnen i artikeln