Mc-knuttarna utmanar sina systerklubbar

Publicerad 2011-08-04

De är hårda på ytan men mjuka inuti.

Mc-knuttarna i Cruisers for life skänker 1 000 kronor­ till svält­katastrofen på Afrikas horn och utmanar alla Sveriges mc-klubbar att göra likadant.

Mc-klubben Cruisers for life i Sundsvall har samlat in 1 000 kronor bland ”onsdagsåkarna”, som kör tillsammans varje onsdag på Västernorrlands vägar.

– När jag läste om Afrika i Aftonbladets reportage kände vi att det här är akut, säger Lena Sundbom, president i mc-klubben.

Utmanar resten:

– Mycket pengar räddar många liv och kan vi vara en mikrodel av det så är jag med. Nu undrar jag om ni är med, säger Lena Sundbom till Sveriges drygt 460 mc-klubbar och utmanar dem att följa Cruisers for life.­ Gör alla det kan 460 000 kronor hjälpa Läkare utan gränsers arbete för de svältande.

Företagen hänger på

Utmaningarna slutar inte­ där, även företag hänger på. Competencia i Örebro skänker 10 000 kronor till ”1 timme för Afrika”.

– Vi har 20 somalisk­talande anställda och blev extra berörda. Om folk kan lägga en skattad timpenning kan vi företag också ge. Om tusen företag ger 10 000 kronor kan vi få in tio miljoner. Vi företag ska också­ ta ansvar, säger­ Ari Hyvönen Berg, verksamhets­ansvarig på Competencia.

Till det här går dina pengar:

Till det här går dina pengar:

 Din gåva går till Läkare utan gränsers akutfond, först och främst till Afrikas horn och i andra hand till andra akuta kriser i världen. Akutfonden hjälper Läkare utan gränser att agera snabbt, att arbeta där behovet av hjälp är som störst och att stanna kvar så länge hjälpen behövs.

 Din timlön går till att stödja Läkare utan gränsers arbete ­under svältkatastrofen på ­Afrikas horn. Personalen ger medicin och specialkost ­–ärskilt anpassad för undernärda barn och föräldrar. 

 Hittills har Läkare utan gränser behandlat 7 000 barn i Kenya, Somalia och Etiopien.

 Läkare utan gränser har 12 undernäringskliniker på olika platser på Afrikas horn, men också mobila kliniker som ­söker upp undernärda familjer på landsbygden. Personalen bistår även med allmän sjukvård och mediciner.

 Läkare utan gränser står till hjälp med vatten i bland annat Dadaab-lägret i Kenya.

Delar av din timlön går även till Läkare utan gränsers personallöner och till supportfunktioner.

Följ ämnen i artikeln