Första bilderna inifrån skolan i Peshawara

Av: Josefin Westin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 15

NYHETER

Första bilderna har släppts inifrån skolan i Peshawara i Pakistan.

Och visar talibanernas framfart.

Ett efter ett syns utblåsta rum, skotthåll och mängder av blodspår.

– Jag såg många av mina vänner få kulor i deras huvuden, bröst, armar och ben rakt framför mig, säger Ehsan Elahi, 13, till Dailymail.

Drygt ett dygn efter att 132 barn dödades i den militärägda skolan Army Public School i Peshawar i Pakistan av talibaner från terroristorganisationen TTP släpps de första bilderna inifrån området.

Nyhetsbyrån AFP:s fotografer har dokumenterat förödelsen. Rum efter rum är nedblodade. Väggarna sönderskjutna.

”Skotten kom närmare”

Några barn ska ha suttit i en sal för att få undervisning i förstahjälpen. I stället sprutade en av de sex talibanerna ut kulor ur sitt vapen och utlöste sedan en bomb.

I rektorn Tahira Kazis kontor skred den andra självmordsbombaren till verket. Inget finns kvar i rummet förutom väggarna och bråte. Hon var gift med den pensionerade arméöversten Kazi Zafrullah vilket tros vara motivet mot henne.

I en aula är stolarna omkullkastade.

– Våra lärare och instruktörer bad oss att lugna ner oss men ljudet av skottlossning kom bara närmare och närmare. I nästa stund slogs glasfönster och dörrar sönder av kulorna, berättar Ehsan Elahi, 13, för Dailymail.

”Försökte gömma mig”

I salen satt 100 elever.

– Alla försökte hitta ett ställe att gömma sig på men det fanns inget. Eleverna grät. Det fanns bara stolar och bänkar att gömma sig bakom. Jag gömde mig bakom en bänk och la mig ner, säger Ehsan Elah.

De försökte  springa efter skydd samtidigt som männen sköt på allt som rörde sig.

– Jag såg många av mina vänner få kulor i deras huvuden, bröst, armar och ben rakt framför mig.

På bilderna syns blodspår som leder ut ur salen.

Slutligen visas bilder på platsen där talibanerna och de pakistanska soldaterna gjorde upp. Papper ligger utspridda på golvet. Kulhål penetrerar varje kvadratmeter av rummet.

Förutom 144 döda skolbarn och personal dödades även de sex gärningsmännen.

Samtidigt som Pakistan är i landssorg släpps också en bild på dem. De sitter på knä beredda med sina vapen. På en annan bild är de klädda i de militäruniformer som de bar för att ta sig in på skolan.

Publicerad: