’Hit flyttar Madde’

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-04

Advokat avslöjar prinsessans planer i mejl

Drömpalatset Med sagolik utsikt över Stockholms inlopp och ett lugnt men centralt läge längst ut på Djurgården ligger Villa Parkudden. Innan prinsessan Madeleine skulle kunna flytta in behöver villan renoveras invändigt.

Här är prinsessan Madeleines och Jonas Bergströms drömpalats:

Villa Parkudden på 500 kvadrat med jättelika salonger, verandor och utsikt över Värtan.

– Det är en fin byggnad. Rätt upp och ner, säger slottsfogde Gunnar Haeger.

Prinsessans val av Villa Parkudden är inte officiellt, men i går kunde Aftonbladet avslöja mejlet från en jurist till hovets advokat Axel Calissendorff:

”Vi har fått information från dig att Prinsessan Madeleine vill flytta till Villa Parkudden och inte till Villa Beylon, att hyreskontrakt med befintlig hyresgäst på Villa Parkudden har sagts upp och att avflyttning förhoppningsvis kommer att ske inom kort.”

Makalös utsikt

Villa Parkudden ligger längst ut på Djurgården med en makalös utsikt över Stockholms inlopp. Villan byggdes ut 1899 i samband med att prins Carl och prinsessan Ingeborg övertog egendomen.

Ritningarna gjordes av den kända arkitekten Ferdinand Boberg som bland annat ligger bakom regeringsbyggnaden Rosenbad.

Villan – med fem plan inklusive källare – har mycket stora sällskapsutrymmen, en enorm matsal och stor veranda. Högst upp ligger ett loft, våningen under har 5-6 sovrum och två badrum. Till fastigheten hör dessutom en engelsk park med praktfulla växter.

Kungen bestämmer

Villa Parkudden ägs i dag av Kungliga Djurgårdsförvaltningen – men kungen har dispositionsrätt och bestämmer vem som ska bo där.

Varken hovets informationschef Nina Eldh eller slottsfogden Gunnar Haeger, som ansvarar för fastigheten, vill inte kommentera uppgifterna om prinsessan Madeleine och Villa Parkudden:

– Jag ska inte uttala mig om det, säger Haeger.

I dag bor en professor i Villa Parkudden. Inte heller han vill svara på frågor.

Behöver renoveras

Enligt uppgift till Aftonbladet behöver villan renoveras invändigt, medan den är i bättre skick utvändigt.

– Vi har gjort löpande underhåll under hösten. Det handlar om yttre underhåll av fönster, säger Gunnar Haeger.

Aftonbladets
bloggar