Man hittad död i bostad

Uppdaterad 2024-03-03 | Publicerad 2024-03-02

Polisen har spärrat av platsen.

En man har hittats död i en bostad i Norrköping under eftermiddagen.

Polisen har upprättat avspärrningar och en stor insats pågår just nu.

– Vi kan bekräfta att en man har påträffats död, säger Oskar Öster, polisens vakthavande befäl.

Polisen genomför en stor insats i Norrköping.

Vid 15.30-tiden larmades ambulans till en adress i området Klockaretorpet med anledning av ett sjukdomsfall. Men väl på plats tillkallades även polis.

Initialt fanns det indikationer på att det skett ett grovt våldsbrott.

Senare uppger polisen att en man hittats död i en bostad. Anhöriga är underättade.

– Den avlidne har skador på kroppen som gör att vi inte kan utesluta brott. Det pågår ett omfattande arbete på palts och våra tekniker är snart klara, säger Erik Creutz, polisens vakthavande befäl.

Omfattande utredningsåtgärder

En förundersökning med rubriceringen mord är inledd och polisen arbetar just nu med omfattande utredningsåtgärder på platsen.

Polisen är företegen och vill inte kommentera om det rör sig om en enskild händelse eller om det kan ha kopplingar till gängmiljö.

– Det pågår ett utredningsarbete för att kartlägga vad den avlidne personen har för kontaktnät och vilka han träffat den senaste tiden. Det är något vi tittar på och beaktar i utredningen men det finns ingen tydlig bild av det i nuläget, säger Erik Creutz.

Under söndagen bekräftar polisen det att det finns yttre skador på kroppen, men om detta har orsakat mannens död är fortfarande oklart.

– Det viktigaste för oss just nu är den rättsmedicinska undersökningen, säger Jonny Gustavsson, presstalesperson på polisen i region Öst.

Mannen var i 30-årsåldern.