Hägglund vill inte hälla ut skumpan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-08-01

KD-ledaren spurtar för valseger – men gillar inte vaskning

valSpurt KD:s något svajiga opinionssiffror i mätningarna under sommaren drar ner Göran Hägglunds humör. ”Det är nu vi lämnar grundserien och går in i kvalspelet”, säger han.

BORGHOLM. KD-ledaren Göran Hägglund blir plötsligt heligt förbannad.

Han exploderar när jag frågar honom:

– Vet du vad vaskning är?

– Ja, ja – det är en avskyvärd företeelse. Utövarna verkar ha mer pengar än hjärna.

Anhängare i Borgholm.

Hägglund har talat sig varm för goda normer i vårt samhälle under sitt sommartal på torget i Borgholm. Han har blommat ut

i resonemang om långsiktiga relationer och respekt för alla människors lika värde. Och bekänt att han ännu är långt ifrån nöjd med hur Sverige ser ut i dag trots, som han uttrycker det, alliansregeringens hårda arbete.

Gott humör

Stämningen efteråt är alltså fridens. Alla i den inre kretsen kring Hägglund är överens om att talet togs emot positivt.

Inte ens KD:s något svajiga opinionssiffror i mätningarna under sommaren drar ner hans humör.

– Absolut inte – det är nu vi lämnat grundserien och går in i kvalspelet. Jämför gärna med HV 71. Minns året då dom gick från grundserien som nummer åtta och i spurten ryckte och vann.

Göran Hägglund semestrar just nu i sin sommarstuga på Öland. Men påpekar att han håller sig uppdaterad – också vad gäller diverse trender. Som det här med att ”vaska” . Vilket inte innebär att skura golv utan ett nöje som stekarna från Stureplan rest runt under sommaren och visat upp i Båstad och Visby.

Läst om fenomenet

Man sprutar inte längre champagne – man häller dyrdrycken rakt i vasken.

– Jag har hört och läst om fenomenet och jag tycker det är otroligt provocerande. Avskyvärt! dundrar Hägglund.

”Ett djupt hån”

Den lugna rösten från tribunens välrepeterade tal får en alldeles ny glöd:

– Jag tycker den sortens uttryck och trender visar på ett djupt hån mot våra svagaste i samhället. I stället för att kasta bort tusentals kronor skulle pengarna kunna göra nytta. Skänk dem till Stadsmissionen!

– Det är sorgligt när ungdomar som de så kallade stekarna har det för lätt – de tappar respekten för pengar och medmänniskor.

Följ ämnen i artikeln