Brand, fylla och stök – följ valborgsfirandet

Uppdaterad 2018-04-18 | Publicerad 2017-04-30

Majbrasor som sprider sig och raketer som startar gräsbränder.

I Lund har ett 100-tal brott mot alkohollagen upptäckts – innan klockan 15.

Här kommer Aftonbladet rapportera live om firandet av Valborg runtom i landet.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Valborgsfirandet är i gång med brasor och fyrverkerier. SMHI har varnat för hög risk för gräsbränder i stora delar av Sveriges södra halva.

Och vid 14-tiden i Häggdånger, utanför Härnösand, hade en majbrasa spridit sig och orsakat en räddningsinsats. Ett antal mil söderut i Bredsand, utanför Sundsvall, orsakade en raket en gräsbrand vid 13.56. Enligt polisen riskerade branden då att sprida sig till parkerade bilar.

Enligt Ekot så rör det sig om ett 30-tal larm om bränder runtom i landet strax före klockan slagit 17.

Samtidigt varnade vädermyndigheten för snö över majbrasorna i norr. SMHI har utfärdat en varning för "sent snöfall", sent för säsongen, i Norrbotten och Västerbotten. I Norrbotten kan det komma upp till tio centimeter snö, och i Västerbotten omkring fem centimeter.

I Lund började det traditionella firandet tidigt, redan vid 08-tiden enligt polisen. Vid en lägesavstämning sju timmar senare meddelar polisen att de registrerat ett 100-tal brott mot alkohollagen. Nio personer har omhändertagits för berusning, två fall av misshandel har upprättats och ett fall av sexuellt ofredande är anmält, uppger polisen.

Följ ämnen i artikeln