Så hänger T-celler och antikroppar ihop vid corona

PODD ”Skulle vara vårt drömscenarium”

Av: Jenny Ågren

Publicerad:

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Smittan ökar fortfarande i vårt avlånga land och vi går och väntar på ett vaccin. Under tiden pratar vi om antikroppar och ibland också flockimmunitet. I våras så pratades det också mycket om T-celler och vilken effekt de kunde ha på viruset.

Vad är nu det senaste när det gäller T-celler och antikroppar? Vad kan ett vaccin göra för oss och kan det innebära att vi kan börja leva som vanligt igen? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Annika Karlsson, docent i virologi och forskare på Karolinska institutet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Coronaviruset illustration.
Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB / TT
Coronaviruset illustration.

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE