Gör succé med nyårsbuffén

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-29

Smått, gott och mingelvänligt

Enkelt, smidigt och något för alla. Vackert, roligt och lyxigt. En buffé gör ditt nyårsfirande perfekt.

Enklast och godast på nyår är att göra en plockbuffé. Gör några avancerade rätter och fyll på med enkelt småplock. Duka fram allting på ett vackert dukat bord i glittrigt silver och vitt. Luta dig tillbaka och njut av fest och fyrverkerier.

Räkor på spett

Till de lite mer avancerade och riktigt goda rätterna får du inte missa Coops läckra prosciuttolindade tigerräkor och halloumispett. Du kan förbereda dem redan på förmiddagen genom att pensla oliverna med jordnötsolja, vitlök och kryddor. Linda sedan varje räka i en bit härligt lufttorkad italiensk prosciuttoskinka. Trä upp på spett och varva med salt cypriotisk halloumiost. Sedan grillar du spetten tills osten fått ränder, det tar inte ens fem minuter, och du har en riktigt lyxig rätt om passar de flesta. Garnera med rosmarinkvistar.

Härliga kex

Matcha de medelhavsinspirerade spetten med nöt– och parmesankex med äpple och getost. Du blandar parmesanost och nötter och gräddar blandningen lite. Varva sedan de spröda kexen med spenatblad, äpple och syrlig getost.

Bygg din nyårsbuffé kring dessa två vackra rätter och succén är given. Smått, gott och mingelvänligt.

Coop

Följ ämnen i artikeln