En person anhållen för narkotikabrott i SD:s hus i Almedalen

Publicerad 2017-07-04

VISBY. En person har gripits och anhållits misstänkt för narkotikabrott i Sverigedemokraternas hus i Almedalen under måndagen.

– Det stämmer att en person sitter anhållen. Vi misstänker att det var kokain, säger Johan Stegius, inre befäl vid Söderortspolisen.

Händelsen inträffade vid halv fem-tiden på eftermiddagen på måndagen, mitt under den pågående Almedalsveckan.

En person greps då misstänkt för narkotikabrott i Sverigedemokraternas hus på Hamngatan 5 i Almedalen.

– Det stämmer att en person sitter anhållen. Det här är en person som är känd av oss sedan tidigare. Han blir utlyft av oss med misstänkt narkotika i fickan, säger Johan Stegius, inre befäl vid Söderortspolisen.

Sannolika skäl

Personen sitter anhållen på sannolika skäl, misstänkt för narkotikabrott.

– Vi misstänker att det var kokain. Det är skickat på analys, säger Johan Stegius.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge uppger att det var personal inne på restaurangen SD hyr, som slog larm om en misstänkt person.

– Under måndagskvällen upptäckte vår trygghetspersonal att någon betedde sig märkligt inne på restaurangen vi hyr. Trygghetspersonalen kontaktade polisen som grep mannen, skriver Henrik Vinge i ett mail till Aftonbladet.

Inte känd av partiet

Enligt Henrik Vinge är personen inte känd av partiet.

– Personen är okänd för oss och har ingen koppling till Sverigedemokraterna. Restaurangen är öppen för allmänheten och vem som helst kan besöka den. Vi ser allvarligt på händelsen och rapporterar alla misstänkta brott. Det är den enda incident som inträffat.

I en tidigare version uppgavs att personen misstänktes ha sålt narkotika på restaurangen. De uppgifterna stämmer inte.