Polisen: ”Inga spår efter Etan Patz, 6”

Uppdaterad 2012-04-24 | Publicerad 2012-04-23

Helgens massiva insats uppges vara resultatlös

Vad som hänt Etan Patz, 6, är fortfarande en gåta.

Trots att polisen i helgen minutiöst genomsökt den New Yorklägenhet där de misstänkte att pojken funnits.

I dag avslutades insatsen – utan "uppenbara" ledtrådar.

Det 33 år gamla försvinnandet av sexåriga Etan Patz fortsätter gäcka polisen och FBI. Helgens massiva insats där en källarlägenhet plockats i sär bit för bit avslutades under måndagen.

"Utan uppenbara spår efter mänskliga kvarlevor” säger New Yorkpolisens talesman  Paul Browne, skriver CNN.

FBI-agenter hittade en fläck som vid inledande tester gav postitivt utslag för blod. Efter mer ingående prov visade sig resultatet vara negativt, uppger källor nära utredningen för CNN. Även hårstrån ska ha hittats, men det är oklart om de ens kommer från en människa.

Likhundar fick vittring

Källarlägenheten som tillhör en snickare som närmat sig Etan Patz dagarna före försvinnandet 1979 har gåtts igenom från grunden efter att polisens likhundar fick vittring tidigare i veckan.

Snickaren ska, enligt CNN, ha lagt ett nytt betonggolv kort efter försvinnandet och i helgen har lägenheten rivits upp med motorsågar och tryckluftsborrar.

Mängder av material har flyttats från bostaden och i dag flyttades två sopcontainers fyllda med betongrester från platsen för att bevakas medan utredningen pågår. Vägg- och golvdelar som anses intressanta ska testas på FBI:s laboratorier.

Föräldrarna följer sökandet

Men enligt myndigheterna är sökandet på platsen nu avslutade.

–Inga uppenbara spår av mänskliga kvarlevor har hittats, men utredning om en försvunnen person fortsätter, säger Paul Browne enligt AP.

Två män har pekats ut som misstänkta för försvinnandet men båda nekar till all inblandning. Trots att en av dem, Jose Ramos, dömts i en civilrättsligprocess som ansvarig efter att ha stämts av Etan Patz föräldrar.

Som av rädsla för att missa tips som kan leda till att deras son hittas vägrat flytta eller byta telefonnummer. Fadern, Stan Patz, har följt sökandet från familjens balkong medan deras över 30 år långa kamp för svar ser ut att fortsätta.

Paret har inte velat kommentera det återupptagna arbetet med att hitta deras son Etan Patz, 6.