Kvinna kidnappades - lyckades fly till fots

Uppdaterad 2013-01-17 | Publicerad 2013-01-16

Kvinnan tvingades in i en personbil mot sin vilja i Växjö och fördes ut i skogen.

Några timmar senare lyckades hon fly och söka hjälp.

Kvinnan vårdas nu på sjukhus.

– Hon är väldigt chockad, säger Robert Loeffel.

Kvinnan fördes in i personbilen på onsdag morgon vid 07.30-tiden av flera personer. Det ska ha skett på den sträckan av Vintervägen i centrala Växjö som löper parallellt med Mörners väg, uppger polisen för Aftonbladet vid 16-tiden på eftermiddagen.

– Hon har befunnits sig utomhus på väg någonstans när hon har blivit överfallen. Det är vår uppfattning när vi har förhört kvinnan, men hon är väldigt chockad, säger Robert Loeffel, kommunikationschef vid Kronobergspolisen.

Fick hjälp till slut

Kvinnan ska senare ha förts till Bergundaskogen söder om Växjö.

1,5 timme senare kom hon springande genom skogen och lyckades söka hjälp hos allmänheten. Hon hittades kort därefter av polisen vid räddningstjänstens övningsplats i Bergunda.

– Det är någonstans i närheten där hon anträffats som man har fört henne. Det ligger bara någon kilometer från Växjö centrum, säger Robert Loeffel.

Utsattes för våld

Det är ännu oklart hur hon lyckades fly.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, uppger att hon utsatts för våld och enligt polisen vårdas hon på Centrallasarettet i Växjö för sina skador. Polisen vill i nuläget inte kommentera vad hon har för skador.

– Hon har fysiska skador. Vad man exakt har gjort med henne vill vi inte berätta. Det är viktigt för förundersökningen.

Händelsen rubriceras i nuläget som människorov.

Hittat spår i snön

Polisen har en uppfattning om hur många personer som var med på kidnappningen. Enligt de första uppgifterna till polisen ska kvinnan inte ha känt förövarna sedan tidigare. På eftermiddagen vill polisen inte kommentera om huruvida de varit okända för henne eller uppge om någon har gripits misstänkta för människorovet.

Polisen är fortfarande intresserad om att få in vittnesuppgifter och har inlett en dörrknackning längs Vintervägen i Växjö.

– Detta borde inte ha gått obemärkt förbi. Någon borde ha sett eller hört någonting. Vi har starka indikationer på att detta skett på Vintervägen, säger Robert Loeffel.

Den förmodade brottsplatsen har spärrats av. Polisen har även genomfört en teknisk undersökning på platsen där kvinnan hittade.

– Det finns en hel del spännande spår i snön att gå på.

Texten uppdateras.

Interaktiv karta -
hitta.se