Efter dubbelmordet i Linköping – så ska flera kalla fall lösas

PODD ”Bör finnas bra förutsättningar att lösa”
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Under onsdagen kommer åtalet i dubbelmordet i Linköping. 37-årige Daniel Nykvist har i polisförhör erkänt att han dödade två personer i oktober 2004. Efter 16 år kunde polisen tillslut gripa gärningsmannen efter att ha jobbat med DNA-spårning i släktforskningsregister. Det är det första fallet i Sverige som löses på det sättet.

Vad betyder det för olösta fall i Sverige att dubbelmordet i Linköping är löst? Betyder det här att ingen längre går säker om man lämnat DNA efter sig på en brottsplats? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst är DNA-släktforskaren Peter Sjölund. Programledare är Jenny Ågren.
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Peter Sjölund, DNA- och släktforskare i Härnösand.
Foto: Mats Andersson/ TT NYHETSBYRÅN
Peter Sjölund, DNA- och släktforskare i Härnösand.

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE