Berlusconi sminkar sig i smyg–på möten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-24

Låtsas torka bort svett

Här fångas Berlusconis fåfänga på bild.

Italiens premiärminister kunde inte låta bli att bättra på sminket– mitt under ett affärsmöte.

Men missbedömde kamerans vinkel.

En fotograf som stod bakom den italienske premiärministern Silvio Berlusconi lyckades fånga på bild en av hans hemligheter. Han skulle just tala inför de samlade affärsmänen i torsdags, när han bestämde sig att fräscha upp sitt utseende. Han togs på bar gärning och fastnade på bild.

Dagarna efter mötet kunde hela Italien se sin premiärminister bättra på sin make up, mitt under mötet med representanter för Italiens näringsliv.

Låtsas torka bort svett

Bilden visar hur Berlusconi tar fram en näsduk och låtsas torka bort svett i ansiktet. Men i näsduken gömde han en bomullspad, indränkt i hudfärgat puder.

Den italienska tidningen La Repubblica publicerar bilderna och i en artikel skämtar om Berlusconis "magiska näsduk". Men premiärministerns fåfänga är knappt något nytt för italienarna, den 72-årige politikerns plastikoperationer har länge varit en dåligt bevarad hemlighet.

Nyligen hamnade han i blåsväder på nytt, när han uppvaktade en 18-årig beundrarinna på hennes födelsedagskalas i Neapel. Det blev droppen för hustrun som genast ansökte om skilsmässa. Berlusconi kontrade med att kräva en offentlig ursäkt från henne, eftersom han menar att frun fallit i en politisk fälla.