Kostsam kaviarkebab för den kräsne

Publicerad 2012-11-24

Mannerström skeptisk: Förstår inte vad kaviaren har i den här rullen att göra

Fredrik, 28, köpte dyr kebab.

Många anser nog att kebab och persisk kaviar hör hemma i vitt skilda delar av det kulinariska spektrumet.

Pizzeriaägaren Gabriel Morad är inte en av dem.

Sedan igår kan kebabkonnässörer förgylla bukfyllan med det svarta guldet från Iran på hans pizzabutik i Norrköping.

Priset? 999 kronor.

Från de mörka djupen i Kaspiska havet kommer en av världens mest exklusiva delikatesser – kaviaren.

Allra mest eftertraktad är iransk belugakaviar, som i sin förnämsta uppenbarelse kan gå loss på närmare 90 000 kronor kilot.

Svår att få tag på

Riktigt så dyr är inte varianten som Gabriel Morad, ägare till Pizzeria Viktoria i Norrköping, bestämt sig för att spetsa sin kebab med.

För 999 kronor kan den äventyrslystne få en rulle med både det bruna och svarta guldet.

– Den här iranska kaviaren är svår att få tag på. Det tog tre månader att komma över den, säger Gabriel Morad.

Än så länge har bara en kund nappat på erbjudandet – Norrköpingsbon Fredrik Lawergren, 26.

Han beskriver smaken som "väldigt saltig".

– Jag gillar inte ens Kalles kaviar, men jag tyckte att det var en rolig grej. Det smakade lite havssalt, säger han.

"Förstår inte vad kaviaren har där att göra"

Krögaren och kaviarälskaren Leif Mannerström ställer sig ytterst skeptisk till det kreativa tilltaget.

– Jag förstår inte vad iransk kaviar har i en kebab att göra, säger han.

Du köper inte konceptet kaviarkebab?

– Jag äter aldrig kebab, jag förstår över huvudtaget inte vad kaviaren har i den här rullen att göra. Däremot älskar jag iransk kaviar när det finns att tillgå. Det är en otrolig delikatess, det kan jag säga dig.