Hannah, 13, föll offer för vansinnesdådet

Publicerad 2012-12-05

Hannah Bennet, 13, mördades i september av en 31-årig granne som retade sig på "störande ljud".

Hannah hade precis börjat i sjunde klass på Skarpängsskolan i Täby när det fruktansvärda inträffade.

– Det finns inga ord för att beskriva den sorg som vi känner, säger hennes pappa.

Hannah Bennet blev 13 år gammal.

Grannen åtalades i går misstänkt för mord. Enligt uppgifter i polisens förundersökning var det en tillfällighet att det var just Hannah som föll offer för vansinnesdådet.

Grannen, en 31-årig konstnär, som har erkänt gärningen, säger i polisförhör att han lång tid tid irriterat sig på oljud i fastigheten, främst från lägenheten där Hannah och hennes familj bodde.

Älskade att dansa och uppträda

Hannah Bennet var ensam hemma och den som öppnade dörren när mördaren ringde på den där dagen i september.

Hon hade precis börjat på högstadiet och älskade att fotografera, dansa och uppträda på scen.

– Jag orkar inte prata och berätta så mycket mer om Hannahs liv. Det har gått alldeles för kort tid och vi i familjen måste få tid att bearbeta sorgen, säger Hannahs pappa till Aftonbladet.

Den misstänkte mördaren lider, enligt en rättspsykiatrisk undersökning, av en allvarlig psykisk störning. Han kan därför inte dömas till fängelse.

Ville att ljuden skulle minska

Bevisningen mot den 31-årige mannen består, utöver hans eget erkännande, av flera vittnesuppgifter. Bland annat ett förhör med en man som ska styrka att den misstänktes bror sagt att 31-åringen hade planer på att mörda grannfamiljen på grund av oljud.

I polisförhör säger den mordmisstänkta konstnären han att hans tanke var att det skulle bli färre personer i lägenheten, så att ljuden skulle minska.

Hannah Bennet blev 13 år.