Tre gripna för mordet på Charles, 48

Publicerad 2012-05-23

Charles, 48.

Tre kvinnor har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på 48-årige Charles på Kantatgatan i Malmö den 3 januari.

Tvåbarnspappan tros ha förväxlats med en granne och felaktigt fallit offer i en blodshämnd med kopplingar till seriemördaren Peter Mangs.

– Vi utgår från att det rör sig om en felskjutning, att mördaren skjutit fel person, säger spaningsledaren Monica Olhed Hansson.

Igår greps och anhölls två kvinnor, en 28-åring och en 50-åring, misstänkta för stämpling till mord respektive skyddande av brottsling.

– Förhören med de två kvinnorna resulterade i att en tredje kvinna, en 55-åring, greps och anhölls, även hon misstänkt för stämpling till mord, säger Monica Olhed Hansson.

28-åringen har tidigare förekommit i utredningen och suttit frihetsberövad misstänkt för skyddande av brottsling. En brottsmisstanke som nu förändrats till stämpling till mord.

Vilken relation de tre kvinnorna har till varandra och till den person som pekas ut som det tilltänkta mordoffret vill inte polisen kommentera.

Hämnd för gammalt mord

I början av maj gick polisen ut offentligt med teorin om att 48-åriga Charles kan ha mördats av misstag.

– Det är en teori som vi nu fullt ut arbetar efter, säger Monica Olhed Hansson.

En kriminellt belastad 53-årig man bor på samma adress som offret, i stadsdelen Lindängen, och han är sannolikt den som mördaren egentligen var ute efter, enligt polisen.

– Han är också förhörd i ärendet, säger Monica Olhed Hansson.

Vad som framkommit efter förhöret med det tilltänkta offret vill inte spaningsledaren gå in på, men uppgifter från Sydsvenskan gör gällande att det handlar om blodshämnd. Mördaren skulle hämnas ett mord 1992.

En 28-årig man, som sedan tidigare sitter häktad för mordet på Kantatgatan, uppges ha kopplingar till en kvinnlig anhörig till mordoffret 1992 som sköts ihjäl med hagelgevär.

Målsägande i Mangs-fallet

28-åringen greps tillsammans med två kriminellt belastade personer mitt i centrala Malmö, på Södra Förstadsgatan, tidigare i år. Enligt obekräftade uppgifter hittade Malmöpolisen ett misstänkt mordvapen i samband med en husrannsakan efter gripandet.

Den kriminellt belastade 53-årige mannen, som misstänks vara den tilltänkta måltavlan på Kantatgatan, är också en av de målsägande i åtalet mot seriemördaren Peter Mangs.

Mangs har själv berättat att han flera gånger, beväpnad och klädd i stridsväst, sökt sig till 53-åringens bostad utan att möta honom. Han ska, enligt förundersökningen, även ha funderat på att skjuta in genom brevinkastet.

Brottet rubriceras i åtalet mot Peter Mangs som förberedelse till mord.

Motivet till Mangs mordförberedelser tros vara att 53-åringen 2003 drog in dottern till en av Peter Mangs vänner i sin bil. Ett tilltag som vännen senare ska ha berättat för den misstänkte seriemördaren.