Broolyckan anmäld till Statens haverikommission

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NYHETER

Statens haverikommission, SHK, kommer att undersöka dödsolyckan i Södertälje, skriver SVT.

Medlemmarna i popgruppen Viola Beach och deras manager dog när bilen de färdades i körde ner i Södertälje kanal i samband med en broöppning.

– Nu kommer vi att hämta in ett faktaunderlag så att vi kan fatta beslut om vi ska gå vidare eller inte, säger Johan Gustafsson, avdelningschef för vägtrafikolyckor på SHK till SVT.

Enligt SVT har en privatperson anmält olyckan till Statens haverikommission, SHK, och myndigheten kommer att undersöka omständigheterna när de fyra medlemmarna i popbandet Viola Beach och deras manager körde av bron i samband med en broöppning natten mot lördag.

Hämtar in faktaunderlag

SHK kommer att hämta in olika underlag och sedan fatta beslut om man ska gå vidare med en fullständig utredning, skriver SVT Södertälje.

– De uppgifter vi har sett pekar inte på att det har varit något fel på bron, men de uppgifterna har vi ju bara sett i media. Så nu kommer vi att hämta in ett faktaunderlag så att vi kan fatta beslut om vi ska gå vidare eller inte, säger Johan Gustafsson, avdelningschef för vägtrafikolyckor på SHK till SVT.

Enligt SVT är SHK framför allt intresserade av vittnesuppgifter.

Polisen undersöker bilen

Polisens utredning av kraschen pågår fortfarande. Det man tittar närmare på i nuläget är om föraren av bilen var påverkad samt om det fanns några tekniska fel på bilen.

– Just nu tittar vi på bilen, som vi ju tagit upp ur vattnet. Har den några tekniska brister? Det verkar ju inte som att varningssystemet och bommarna haft några brister, men det tittar vi på också. Dessutom tittar vi som sagt på personerna i bilen, har polisens presstalesman Lars Byström sagt till Aftonbladet.

Publicerad: