Skolans film – för att välkomna eleverna

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

För att ge sina elever ett så bra välkomnande som möjligt efter sommarlovet har skolans personal gjort något extra för dem.

Från början var tanken att de skulle göra en utsparkslåt till sexorna på Visättraskolan i Huddinge. Men sen kom Joachim Petersen och Jimmy Askelius, som jobbar på skolan, på en bättre idé – att de skulle göra en välkomstlåt.

– Det är ett långt sommarlov och man är kanske lite nervös och pirrig i magen. Så därför ville vi ge eleverna ett varmt välkomnande efter sommarlovet., säger Jimmy, som är lärare.

Resultatet blev en egen version av Justin Timberlakes “Can’t stop the feeling” och en musikvideo där all personal syns – allt från måltidspersonal till skolledningen.

– Syftet med låten är att det ska vara kul att börja plugget och att vara i skolan. Därför engagerade vi all personal, så att ungarna får se att vi är ett team och att vi längtar efter barnen. Det kan vara viktigt för dem att veta när de kommer tillbaka, säger Joachim som är fritidsresurs.

Joachim Petersen till vänster och Jimmy Askelius till höger.
Foto: Privat
Joachim Petersen till vänster och Jimmy Askelius till höger.

Deras speciella välkomnande har mötts av positiva reaktioner, från både föräldrar och elever.

– Vi jobbar med ledorden ”trygghet, trivsel och kunskap”. Det visar sig i filmen då vi är ett team som går utanför vår ”comfortzone”. Det är inte bara så att man gör sitt jobb och sitt schema, man gör mer än så. Många som är här ser det som sitt kall att vara på plats, säger Jocke och i ett tillägg säger Jimmy:

– Den här videon är ett sätt att direkt från start visa på de här ledorden – att vi är redo och att vi är jätteglada att eleverna är tillbaka och att de får det bästa tänkbara välkomnandet. Det tycker jag vi har lyckats med fantastiskt bra, eleverna är superglada och det är personalen på skolan med.

Här kan du se hela låten.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad: